fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A nyár közeledtével egyre gyakrabban vágyunk könnyű, friss ételekre, a nehezebb, meleg fogások helyett, amik inkább télen okoznak komfortos érzést. A friss és könnyű jelzőkről azonban általában egy adag saláta jut eszébe az embereknek, ami gyakran nem elég tartalmas ahhoz, hogy jól is lakjunk tőle.

Ezért hoztam ma nektek egy olyan vegán saláta receptet, ami minden igényt kielégít, ráadásul tápláló is, és még edzés után is kiváló! Igen, jól olvastátok! Hogyan lehet egy saláta segítségünkre, ha izomépítésről van szó? Úgy, hogy quinoát tartalmaz, ami az egyik legnagyobb fehérje tartalmú növény, szinte az összes szükséges aminosav megtalálható benne! Nekem az egyik kedvenc ételem, remélem titeket is meggyőz majd!

Hozzávalók 2 főre:
  • 300g színes quinoa (fehér is jó hozzá, én ez esetben inkább a vegyeset választottam)
  • 1 szárzeller
  • 1 szál újhagyma
  • 1 nagyobb paradicsom, vagy 2 közepes
  • 1/3 kígyóuborka
  • kb. 5 szál friss petrezselyem (ízléstől függően több vagy kevesebb)
  • ½ citrom
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • só, fekete bors
Elkészítés:

Egy közepes méretű lábosba rakjunk egy evőkanál olivaolajat, majd szórjuk rá a quinoát, és alacsony hőfokon pirítsuk kb. 3 percig. Ezután öntsünk rá anyi vizet, hogy bőven elfedje a magokat.

Nagyjából 20-30 percig kell főzni, de figyeljünk rá! Akkor lesz jó, ha a fehér magok szétválnak és szinte átlátszóak lesznek. Ha nem akarnak szétválni, vagy változni, nyugodtan öntsünk még egy kis vizet! Közben adjuk hozzá a sót és borsot, ízlésünknek megfelelően, én nagyjából egy teáskanálnyi sót és fél teáskanálnyi borsot szoktam, de ez lehet sok/kevés másoknak.

Miután megfőttek a magok, picit még kavargassuk a lábosban, hogy elfőjön róluk a felesleges víz, mert inkább száraz, mint ragadós verzióra van szükségünk.

Ezután helyezzük a quinoát egy nagyobb tálaló edénybe, öntsük le egy evőkanál olivaolajjal, keverjük át, és hagyjuk pihenni!

Vágjuk kockára a paradicsomot, és az uborkát, szeleteljük fel az újhagymát, a petrezselymet és a zellerszárat, majd adjuk hozzá mindet a quinoához! Alaposan keverjük össze, hogy mindenből jusson mindenhova! Ezután a fél citromot vágjuk még egyszer félbe. Az így kapott egyik gerezd levét facsarjuk rá a salátánkra, a másikat tegyük rá díszítésként, illetve tálalás után, akinek még illik hozzá, az ebből facsarhat még magának!

Ez az adag átlagosan két embernek elég, de használhatjuk köretnek is! Ha szeretnénk kimaxolni a fehérje mennyiséget, akkor tálaljuk sült tofuval és párolt brokkolival! Így végképp tökéletes edzős kaja lesz belőle, de már önmagában is fenséges!

Jó étvágyat!

saláta

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör