fbpx

Pikáns, vegán kukorica krémleves

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vannak napok, amikor az embernek semmi kedve főzni, órákat állni a tűzhely mellett, gondolkozni valami frappáns recepten. Az ilyen napokon – főleg ha még az idő is hűvös – jön jól egy könnyű, mégis tápláló krémleves recept!

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, mexikói ízeket, mert talán úgy az igazi ez a leves, de természetesen chili nélkül is remekül helytáll! Ráadásul a nem vegán étkezésűek is elájultak tőle!

Amikre szükségünk lesz hozzá (4 főre):

fél kiló fagyasztott kukorica (vagy ugyanennyi konzerv)

kb 1 liter víz

2-3 deci növényi tej (semlegesebb ízű, pl.: zab)

fűszerek: chili paprika (lehet pehely, vagy friss is, felkarikázva)

só, fehérbors, petrezselyem

opcionális: vegán tejföl, tortilla chips vagy piritós

Elkészítés:

A vizet tegyük fel forrni, majd öntsük hozzá a kukoricát! Kezdjük el főzni közepes lángon a sóval, borssal, majd kb. fél óra múlva adjuk hozzá a chilit és a petrezselymet. Ezután főzzük további 5-10 percig!

Adjuk hozzá a növényi tejet, keverjük át, majd botturmixszal dolgozzuk össze az egészet. Ízlés szerint hagyhatunk benne néhány nagyobb darabot, de teljesen krémesre turmixolva is tökéletes!

Természetesen, ha hígabbra szeretnénk, vagy pont, hogy sűrűbbre, akkor hozzáadhatunk még növényi tejet, vizet vagy több kukoricát is! Mivel itt amúgy is pépesítünk, így nem számít, ha túlfő a kukorica. Hagyjuk még néhány percig főni, illetve kóstoljuk meg, és ízlés szerint tehetünk még hozzá fűszereket!

Tálkákba öntsük, majd a tetejére helyezhetünk egy evőkanál vegán tejfölt az extra krémesség érdekében! Tortilla chps-szel vagy piritóssal tálaljuk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör