fbpx

Papírforma eredmények a kajak-kenusok edzésversenyén

A kenusoknál Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső, valamint kettejük duója, a kajakosoknál pedig a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású négyes nyert futamot kedden Szolnokon a kajak-kenusok úgynevezett edzésversenyén.

A második ilyen megméretésen a női C-1 200 és C-2 500, valamint a férfi K-4 500 méteren érdekeltek szálltak vízre. A sportágban a koronavírus-járvány miatt majd csak augusztus végén rendezik az idei első tétversenyt. Délelőtt a legrövidebb távú viadal két futamát bonyolították le, először Balla nyert Takács előtt, majd másodszorra helyet cserélt a két győri klubtárs.

Ebben a számban Magyarország jövőre még gyűjthet egy kvótát a tokiói olimpiára, bár Balla és Takács – miután tavaly párosban ők már szereztek indulási jogot – éppen nem indulhat a jövő májusi pótkvalifikációs versenyen. Kedden délelőtt előbb Lakatos Zsanett, majd Nagy Bianka lett kettejük mögött a harmadik.

Délután a tavaly világbajnoki ezüstérmes Balla, Takács duó a papírformát igazolva mindkét C-2 500 méteres versenyt magabiztosan nyerte, mindkét alkalommal több hajóhosszal verte a Bragato Giada, Kisbán Zsófia kettőst.

 “Idén még nem láttam komplett bójasort, izgalmas volt újra versenyezni, de az izmaim kicsit elfáradtak a negyedik pálya végére” – idézte a magyar szövetség honlapja Balla Virágot. “Párosban próbáltunk megszökni minél hamarabb a másik egységtől, és a végén indítani még egyet, sikerült jó időket eveznünk.”

Férfi K-4 500 méteren Magyarország a tavalyi, szegedi vb-n már megszerezte az ötkarikás kvótákat, a 2019-es összeállításhoz képest most egy változás volt abban a hajóban: Birkás Balázst a szívműtéte után visszatért Molnár Péter váltotta. A régi-új kvartett – ezúttal Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor beülési sorrendben – aztán mindkét futamban győzött kedden.

“Kívülről úgy tűnhet, hogy össze-vissza variáljuk a beülési sorrendet, de ez nem így van, a változtatásokat biomechanikai mérések és más fontos szakmai szempontok befolyásolják” – árulta el Molnár Péter.

    “Jó érzés, hogy hosszú kihagyás után újra versenyszituációba kerülhettem, sok energiámat elvitte, hogy mentálisan összerakjam magam, amiben rengeteget segítettek a társaim is. Két győzelemmel térhettem vissza, ami fantasztikus érzés annak ellenére, hogy az első pályánk végére én kiszálltam a buliból, mert az utolsó 100-150 méter érzése egy év szünet után még idegen volt nekem. A második futamban már tudtam, hogy mire számíthatok” – tette hozzá.

A felnőtt válogatott edzésverseny-sorozata a jövő héten folytatódik Szolnokon, férfi C-1 1000 méteren.

Forrás: MTI

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek