fbpx

Kézműveskedés az elme elcsendesítéséért

Minden ember máshogy teremti meg a belső csendjét. Van, aki sportol, van aki a természetben tölt el időt. De tudtad, hogy kézműveskedés során is képesek vagyunk háttérbe szorítani azt a rengeteg gondolatot, amik könnyen eluralkodhatnak rajtunk?
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Felmenőink sem hiába varrtak, hímeztek, kötöttek annyit! Ha kezedbe veszel egy eszközt, legyen az tű, kötőtű, színes ceruza, ecset, biztos lehetsz benne, hogy a figyelmed a kezedben lévő tárgyra fókuszál. Ez pedig segít, hogy a napok óta zakatoló gondolataid legalább arra az időre megszűnjenek.

Pszichológiai kutatások alapján az ilyen tevékenységeknek több pozitív hatása is van. Ellazít, megnyugtat, csökkenti a stresszt, növeli a koncentrációképességet és akár még az önbizalmadat is! Azok a személyek, akik több kézműves feladatot végeznek, boldogabbaknak vallják magukat. Tehát az ilyen tevékenységek képesek kizökkenteni a mókuskerékből, hosszútávon pedig még sikeresebb a hatásuk!

De ha nem áll a kezedre se tű vagy ecset, bátran keress fel könyvesboltokat színezőkért. A színezés ugyanilyen jótékony hatással bír, mint a cikk elején felsoroltak. De az is sokat segít, ha például gyakrabban főzöl. Hiszen egy étel elkészítéséhez a hozzávalókon kívül ugyanúgy a kreativitásra és a figyelemre van szükség. Továbbá ebben az esetben is „kézzel fogható” a végeredmény, ami szintén hozzájárulhat önbizalmad növeléséhez! Sőt, nem meglepő, ha mosogatás után is nyugodtabb leszel.

Ha mostanában sokszor érzed úgy, hogy összecsapnak a fejed felett a hullámok, vagy csak egy új és hatékony hobbit keresel, próbálj ki egyet a felsoroltak közül! Pár alkalom után már garantáltan érezhető lesz a hatása.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32