fbpx

Egy héten belül sajnos a második legendánkat veszítjük el. Bálint gazda, akire mind felnéztünk, és kicsit talán úgy tekintettünk rá, mint saját nagypapánkra, június 21-én este örök álomba szenderült.

A kertészmérnök 101 évet élt, ezzel végigkísérve a 21. század minden fontos mozdulatát. Részt vett a háborúban, később pedig a politikai életben is. Azonban, ha rágondolunk, ez első,ami eszünkbe jut, az a kertészkedés. Gyuri bácsi honlapján minden hónapban megjelent egy aktuális történet, jó tanács, amivel egy egész társadalmat segített jobb kertésszé válni. Még 101 évesen is példaértékűen dolgozott, minden Internetes megjelenésének szövegét maga fogalmazta meg, unokája segítségével.

Mindig hangsúlyozta is, hogy mennyire fontos a munka, de ami igazán lényeges, hogy az ne csak fáradtság legyen, hanem élvezet, szeretet is. Talán ez volt az egyik titka hosszú, boldog életének.

2017-ben D.Tóth Kriszta az Elviszlek magammal című műsorában Gyuri bácsit is elvitte egy kis autókázásra, ahol beszélgettek háborús sztorikról, növényekről, magáról az életről. Elképesztő élmény lehet interjút készíteni valakivel, aki ennyi mindent megélt. Ezzel a videóval szeretnénk búcsúzni tőle, mert nagyszerű dolog, hogy fenn maradhat Krisztának köszönhetően Bálint gazdáról egy ilyen őszinte, mesélős beszélgetés.

Kedves Gyuri bácsi, országunk kertésze, nyugodj békében!

Borítókép: balintgazda.hu

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek