fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Én azon kevés gyerekek közé tartoztam, akik valamilyen okból kifolyólag várták az iskolakezdést. Na nem azt, hogy megint korán keljek, és próbáljak megfelelni a felnőttek elvárásainak, hanem mert imádtam a készülődést. Új füzetek, tollak, tolltartó és táska. Ha a szüleim nem fogtak volna vissza, minden hülyeséget felvásároltattam volna velük, mondván, na ez tuti kelleni fog. Aztán főiskolára már rájöttem, hogy akár pár füzet is elég ahhoz, hogy túléljem a tanévet, sőt a végére annyira minimalista lettem, hogy egy füzet vagy három tantárgynak adott helyet. De most nézzünk pár tippet ahhoz, hogy hogyan tudunk tudatosan vásárolni az iskolakezdésre.

  1. Rendszerezz

Tudom, a gyerekek szeretnek mindenből újat venni, és nem akarnak kilógni a sorból, ha mindenkinek Jégvarázsos füzete van, akkor nekik is kell. Azonban ez például egy jó alkalom arra, hogy megtanítsuk nekik, miért nem szabad pazarolni és felesleges dolgokat vásárolni, csak mert másnak is olyan van. Érdemes átnézni a tavalyi tanszereket, mik azok, amelyek még most is használhatóak. Ugyan ez van a ruhák, sportszerek tekintetében is: bár a gyerekek nőnek, mint a gomba, de például ha semmi baja az iskolatáskának, akkor felesleges abból minden évben újat venni. Ha pedig van nagyobb tesó, és megoldható, akkor pár dolgot átmenthetünk a kisebb gyerkőcnek.

  1. Legyél kreatív

A füzetek, könyvek bekötése igenis lehet jó móka. Ha pedig esetleg még a Földért is tennétek a gyerekekkel közösen, akkor próbáljátok kerülni a műanyagot, amit aztán minden évben újra és újra meg kell venni. Igyekezzetek újrahasznosítani, akár újságpapírból vagy más otthon található eszközből. Ezeket ráadásul együtt fel lehet díszíteni, ki lehet festeni így sokkal egyedibb is lesz, mint a 32. pókemberes könyvbekötő.

  1. Hallgass a tanárokra

Már egyre több iskolában akad olyan tanár, aki előre összeírja, hogy pontosan milyen iskolaszerekre lesz szükség. Érdemes kontaktolni velük, vajon valóban szükség van-e annyi füzetre, a 20. körzőre és társaira. A legtöbb tanár az x év tapasztalatával már azért pontosan tudja, hogy mennyi felesleges dolgot árulnak a boltokban, amit aztán a gyerek csak berak a fiókba és soha nem vesz elő. Nem tudom árulnak-e még például olyan kis papírdobókockát, amelyben aztán kis korongok voltak elrejtve: tegye fel a kezét az, aki azt valaha használta! Na, ugye!

  1. Nézz körül az ismeretségi körben

Én magam is számtalan ismerősnek osztottam szét a még jó állapotú, de már nem használatos könyveimet. Ha ugyan abból fogtok tanulni, akkor minek megvenni? Ugyan ez érvényes akár ruhákra is. Tartsatok egy nagy garázsvásárt a családdal, barátokkal, és biztos akadnak olyan kincsek, amelyek más esetben a kukában vagy a szekrény mélyén végezték volna.

  1. Lista, lista, lista!

Ha mindent átnéztél, mindenkit megkérdeztél és mégis akadnak dolgok, amelyek hiányoznak, akkor készítsetek egy listát a valóban szükséges holmikról. Ettől igyekezzetek nem eltérni, mert nincs rosszabb az impulzus vásárlásnál, én már csak tudom. Ebbe igyekezettek bevonni a gyerekeket is, hogy egyrészt tanuljanak belőle, másrészt érezzék, ez valóban róluk szól. Így talán meg lehet úszni a legkevesebb hisztivel és idegbajjal.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32