fbpx

Fővárosi teaházak a test és a lélek felmelegítésére

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mert bár a kávé is szuper lélekmelengető, a tea számomra mégis inkább annak a szimbóluma, amikor nem rohanásban, hanem nyugodtan, minőségi időt töltünk egy-egy szerettünkkel. Ráadásul számos fajtája gyógyhatással is bír.

Azonban van még mit tanulnunk a teázási szokásokról itthon, hiszen míg a keleti és brit kultúrában már évszázadokra visszamenőleg a történelem része ez az innivaló, itthon kevésbé elterjedt. A briteknél az ötórai teázás szokása a mai napig él, Kínában pedig a 8. századtól kezdve, a mindennapi élet része volt a tea, a vendéglátást is mindig ez kísérte. A Japán teaszertartás is egy igazi rítus, ami a 9. századra nyúlik vissza.

Ha szeretnénk elsajátítani ezeken az őszi napokon a teázás keleti rejtelmeit, ezeket a teaházakat mindenképp látogassuk meg!

Vörös Oroszlán Teaház

A Vörös Oroszlán teaház a Jókai utcában már 1999 óta fogadja vendégeit. A teázó a nevét Szepes Mária regénye adta, és a teázó a tulajdonosok elmondása szerint azóta pont olyan hősiesen éri el sikereit, mint a regény főhőse. Itt több mint 100 féle teakülönlegesség közül válogathatunk. Mindezt szeparékban fogyaszthatjuk el, amitől igazán különleges élmény lesz a teázás. A teaboltnak köszönhetően pedig akár haza is vihetünk kedvenc ízünkből, sőt a helység kisboltja még további teával kapcsolatos eszközökkel, tárgyakkal és irodalommal is gazdagíthat minket!   

tea
Sirius Teaház

A Bródy Sándor utcában található teaház 80 féle teája mellett még közép-amerikai kávékülönlegességeket is kínál. Az odalátogatót eleinte a hely egy zeg-zugos dzsungelre emlékeztetheti, a maga legjobb értelmében. De érdemes kicsit beljebb mennünk, hiszen a pincelejáró utáni asztalos előtért követi csak az igazi teázóhangulat! A társasjátékok és könyvek társasága a különlegesebbnél különlegesebb teák mellett remek szórakozást nyújtanak, de egyébként a hely az elszeparálható helyeinek köszönhetően szuper lehetőséget ad relaxálni, utolérni magunkat két sűrű hétköznap között.

Teavolution

A Teavolution nemrég a hetedik kerületből költözött át a 3. kerületi Nagyszombat utcába. A teázó tulajdonosa Dóri és Balázs egészen Kínábáig, Japánig és Tajvanig repült, hogy a legalapabb információktól a legrészletesebbekig elsajátítsa a keleti teázás rejtelmeit. Választékuk kizárólag az általuk bejárt termelők kínálata. Az alapítók pedig a mély odafigyeléssel nem csak a helyszínen, de még online is edukálnak. Nehéz egy bekezdésben leírni, mennyi érdekességet rejt a Teavolution, ezért mindenképp ajánlom, hogy legalább a weblapjukat látogassuk meg, ha érdeklődünk az ázsiai teakultúra iránt.

Zhao Zhou tea

A Zhao Zhou teaműhely a Lánchíd utcában található. Gábor és Péter Pekingben tanultak, majd kis idő elteltével megtalálták szenvedélyüket: a teák világát. Azóta évente járják Ázsia teahegyeit, ahonnan a legizgalmasabb teákat hozzák haza magukkal. A Zhao Zhou teaműhelyükben pedig tematikus kóstolókat szerveznek, melynek időpontjait a honlapjukon lehet nyomon követni.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör