fbpx

Ne hagyd, hogy a home office megölje a párkapcsolatodat

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tavasszal már megtapasztalhattuk, hogy milyen hatással van párkapcsolatunkra a home office. Az egy légtérbe kerülés nem feltétlenül olyan idilli, mint ahogyan arról a még munkahelyi órákban töltött időben képzeltük. De ha a vírus első hulláma nem vetett véget a kapcsolatotoknak, érdemes a jelenlegi helyzetből is a legjobbat kihozni.  Ha most is éjjel-nappal együtt vagytok, ne kövessétek el tavaszhoz hasonlóan ugyanazokat a hibákat. A türelmetlen szisszenéseket váltsák fel őszinte, boldog mosolyok.

Személyes légtér megteremtése

Ez a lakás adottságaitól is függ, de ha tudtok a home office alatt ne egy szobában dolgozzatok. Hiszen ha két külön munkahelyen kell teljesítenetek, akkor teljesen más ritmusban telik mindkettőtök napja. Ilyenkor a munkahelyi stressz betölti a légkört, ezért bármelyikőtök is legyen érzékenyebb, lehet, hogy egy túl mélyen vett levegő lesz a vitátok megalapozója. Éppen ezért alakítsatok ki egy-egy külön sarkot a szobákban, konyhában. Ha erre nincs lehetőségetek, dolgozzatok fülhallgatóval, vagy egyeztessétek a naptárjaitokat, hogy kinek mikor van megbeszélése, felkészülve arra, hogy megteremtsétek a másiknak az ideális környezetet a hatékony munkavégzésre.

De ugyanez a helyzet a szabadidő tekintetében is. Ha valamelyikőtök magányra vágyik, adjátok meg a számára.

Házimunka felosztása

A legtöbb veszekedés alapja, nem csak a home office idején. Könnyen elborul a mérleg, ha te vásárolsz be, mosogatsz vagy főzöl többször. Helyette tervezzetek előre, beszéljétek meg mikor mentek el közösen vásárolni, mit fogtok együtt főzni. Osszátok be a mosogatást és a takarítást is. Ha párod nem hajlandó rá, először kezdd vele kicsiben: kérd meg a ruhák kiteregetésére, porszívózásra vagy felsöprésre. De előbb-utóbb muszáj felismernetek, ha ezeket csak egyikőtök teszi meg, ott nincs se balansz, se harmónia.

home office
Közös programok szervezése

Becsapós a látszat, hiszen külső szemmel figyelve úgy tűnhet, mindig együtt vagytok. Viszont az együttlétetek tartalma főleg mackónadrágos klaviatúrapüffölés vagy játszósruhában a TV előtt fetrengés. Tény, hogy szükség van ezekre a napokra is, de nem mindig. Ezekből sajnos nem lehet töltődni és a kapcsolatotok értékén se javít. Ha egészségesek vagytok, menjetek el kirándulni, vegyetek online színházjegyeket, kártyázzatok vagy társasozzatok. Ha kreatív beállítottságúak vagytok, készítsetek otthon csináld-magad tárgyakat. Ha személyesen nincs rá lehetőség, akkor legalább videóhívás formájában,

Hozzáállás és kommunikáció a home office alatt

A figyelmesség, türelem ebben az időszakban még fontosabb, mint mikor minden „normális” volt. Ahhoz, hogy a home office ellenére megteremtsünk egy meghitt párkapcsolatot, jelen kell lennünk a másik számára. Biztosítani, hogyha gondja van, meghallgatjuk, ha problémája van, ahhoz segítünk megoldást találni és mindez oda vissza működik. Legyünk megértőek, ha párunk kér tőlünk valamit, ne egy sóhajtás kísérje a visszautasítást. Fontos, hogy törekedjünk arra, hogy mind a ketten ugyanannyit adjunk és kapjunk. 

Ezenkívül ugyanennyire nélkülözhetetlen a kommunikáció is. Ne hagyjuk annyiban beszélgetéseinket pár perc után. Ilyenkor még inkább helyet kell kapnia a valós, mély párbeszédeknek is, melyek során ugyanúgy beszélhetünk vágyainkról, jóllétünkről, mint aggályainkról, félelmeinkről. Ne ijedjünk meg attól, ha párunk megnyílik. Sokszor ilyenkor nincs szükség világmegváltó reakcióra, helyette elég, ha hallgatóság vagyunk a másik számára.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32