fbpx

2021 lakberendezési trendjei – Balogh Ágnes lakberendezővel beszélgettünk

Most, hogy egyre több időt töltünk otthon a vírus miatt, még inkább fontos, hogy milyen környezet vesz minket körül. Ha kíváncsi vagy, hogy idén milyen trendek dominálnak, és mire figyelj bútor vagy kiegészítő vásárlás közben, akkor olvasd el Balogh Ágnes lakberendező tanácsait.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ági 7 éve végzett a Junior Art Centerben, majd munka mellett dolgozott különböző lakberendezési projekteken, végül egy éve főállásban űzi ezt a számára szinte hobbinak számító szakmát. Elmondása szerint már gyerekként imádott rajzolni és átrendezni a szobáját, valamint a családiház felújításában is aktívan részt vett. Végül mégis közgazdászdiplomát szerzett és marketingesként dolgozott. Azonban érezte, hogy valami hiányzik az életéből: hogy valóban kiélhesse a kreativitását szakmát váltott, tanult és most végre álmai munkáját végezheti.

Mik az idei trendek?

„2020-ban az otthon töltött idő került fókuszba, és ez határozza meg 2021 lakberendezési trendjét is. 2021 jelmondata lehetne: Visszatérés a természethez!”- fejti ki Ági.

Így nem meglepő, hogy nem maradhatnak ki a szobanövények, amelyek kőhatású kaspóban még dizájnosak is. Emellett persze frissítik a levegőt és jobb kedvre is derít a zöldesebb környezet, főleg egy nagyvárosi dzsungelben.

lakberendezési trendek

Ha stílus, akkor 2021-ben mindenképpen az ázsiai, keleties zen fog tarolni: shoji tolóajtók, csobogó, fával burkolt mennyezet, nyugalmat árasztó kert a víz fontos jelenlétével. Ági szerint a szellős terek dominálnak majd, a szín-és anyagválasztás terén pedig a természetességé a főszerep. Illetve a nappali, a konyha és az étkező együttes, nyitott terével sem lőhetünk mellé.

A fényekkel is próbáljunk játszani, és igyekezzünk minél több természetes fényt beengedni az otthonunkba. „Használjunk világos, natúr színű függönyöket. Válasszunk olyan szövésűt, amely jobban átereszti a fényt. Kerüljük a nehéz esésű és a túlzottan mintás függönyöket. Dobjuk fel bojtokkal!”- tanácsolja Ági.

lakberendezési trendek

A fő hangsúly mindezek mellett 2021-ben a kihasználtságon, a multifunkcionális tereken lesz. Így amikor berendezünk szobát, próbáljuk azt praktikusan, a lehető legjobban kihasználni.

Ami a színeket illetti, a melegtónusú földszínek lesznek idén nagyon trendik, illetve a letisztultság lesz még jellemző a ház minden területén.

Ági még kiemeli a feng shui szerepét is: „Alkalmazzuk a feng shui szabályait az otthonunk berendezésekor. Helyezzünk el egy aprócska szökőkutat a megfelelő helyre, ami áramoltatja a csit. Teremtsünk harmóniát, kiegyensúlyozottságot a segítségével otthonainkban”

lakberendezési trendek

Amivel még fel lehet dobni a lakást, azok az absztrakt képek, amelyek egy kicsit megtörik a már-már minimalista, letisztult hatást.

Ági azt is elárulta, ő honnan szokott inspirálódni: leginkább külföldi blogok, Youtube csatornák, bútorgyártók, főleg Karin Bohn kanadai lakberendező és influencer inspirálja.

Drága vagy olcsó? Mi éri meg?

„Mindenféle árkategóriában tudok üzleteket ajánlani ügyfeleimnek. Azt szoktam javasolni, még ha spórolni is akarunk, egy-egy minőségibb darabot mindenképpen vásároljunk a lakásba. Ez már megadja otthonunk alaphangulatát, így a kedvezőbb árú bútorokat is emeli. Választhatunk egy gyönyörű csillárt, egy extrább fotelt, amely vonzza a tekintetet. 

Vannak persze olyan bútorok, ahol nem tudunk spórolni, mint például egy igazán kényelmes kanapé, ahol az árral a minőség és kényelem is emelkedik. De ilyen például a konyha munkapultja is, ahol a valóban időtálló és ellenálló anyagok már egy jóval magasabb árat képviselnek.”- fejti ki Ági.

Azonban a lakberendező tudott olyan formákat, színeket is mondani, amelyek szinte biztos, hogy soha nem mennek ki a divatból, így igazán jó befektetések. Ilyenek például a semleges színek: a föld színek, szürke, bézs, világosbarna, fehér, néha a fekete. Egy fémesebb, csillogóbb elemmel gazdagíthatjuk az enteriőrt. Illetve ilyenek még a geometrikus formák, amelyek szinte minden lakberendezési stílusba illeszkednek.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek