fbpx

Növénynevelő hazai kisvállalkozások

A növények jó hatással vannak ránk, ezt már sokszor bizonyították. Most, mikor időnk nagy részét otthonainkban töltjük, talán még nagyobb igény keletkezett a szobanövényekre. A következő magyar vállalkozások pedig eleget tesznek ennek az igénynek a kiszolgálására.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Gondozásmentes

Hallottál már a floráriumokról? A Gondozásmentes csapata ilyeneket készít nap-mint nap. Na de mik is ezek valójában? Üvegbe ültetett mini ökoszisztémák, az az növénytársulások, amik képesek önállóan fenntartani magukat. Nem, locsolni sem kell őket SOHA! Túl szép, hogy igaz legyen? Pedig tényleg így van. Blogjukon el is magyarázzák hogyan lehetséges ez. Röviden a lényeg, hogy az összeültetett növények számára olyan környezetet biztosítanak a terráriumban, ami leginkább hasonlít az élőhelyükére. Ebben a zárt térben pedig az adott növényekből felszabaduló pára lecsapódik az üveg felületén és az lecsorogva öntözi a virágot. Így neked tényleg semmit sem kell tenned, azon kívül, hogy gyönyörködsz benne. Nem mellesleg a terráriumnak köszönhetően a macskád sem fogja rommá pusztítani az oly régóta büszkén nevelgetett növényedet. Webshopjukat itt találjátok.

Dabriplants

Ez a kedves kis vállalkozás egy nemzetközi szerelemből született, Sabrina és Dániel gyermekeként, ahogyan az trükkösen a névből is kiolvasható. A növények iránti szenvedély ugyan inkább Sabrinához köthető, többségében ő szaporítja és neveli a jövevényeket, de az üzleti részből és az öntözésből Dani is bőven kiveszi a részét. A Dabriplants elsősorban pozsgásokra szakosodott, ezekből találunk több félét is, de kaktuszokat is vásárolhatunk a webshopban. Továbbá kézzel készített makramék és kerámiakaspók közül is válogathatunk.

Risoplant

A Risoplant már-már inkább közösségi tér, mint növény üzlet, annyi szuper dolog kapcsolódik a nevéhez. A vállalkozást Mimma és Dávid vezeti, szem előtt tartva környezetünk védelmét. A különleges növényeket – amik nagyrészt kaktuszok és pozsgások – itthon termesztik, emellett pedig risográf technikával is foglalkoznak, ami egy egyedi környezetbarát nyomtatási eljárás, Mimma ezzel készíti a különböző grafikáit. A növények és a printek vásárlásán túl számos workshopot is kipróbálhatunk náluk. Többek között részt vehetünk florárium kurzuson, aminek keretein belül magunk készíthetjük el üvegbe zárt kiskertünket. Ennél személyre szabottabb növényeink már nem is lehetnek!

Mati botanics

A Mati szintén egy pár neveinek összeolvadásából jött létre, ez a vállalkozás ugyanis Matt és Timi álmainak megvalósítása. Számukra a növények iránti elkötelezett szerelmet millió és egy londoni séta hozta meg. Imádták a botanikus kerteket és szépen lassan már alig fértek el otthon a sok kis jövevény miatt. Így jött az ötlet, hogy itthon vállalkozásba kezdjenek és közös szenvedélyüknek éljenek, a növényeknek. Webshopjukban a pöttyös levelű begóniától a nyílgyökéren át a közkedvelt könnyezőpálmáig rengeteg különlegességgel találkozhatunk. A szobanövények és virágmagok mellett pedig gyönyörű kaspók és gyertyák között is válogathatunk.

Kippkopp Design

Azok kedvéért, akik nem tudnak és nem is akarnak élő növényeket gondozni, bemutatjuk kedvenc szárazvirág márkánkat is, ez a Kippkopp. Engem személy szerint lenyűgöz, amit ez a kis család művel a növényekkel! Soha nem gondoltam volna, hogy szárított virág rajongó leszek, de megtörtént. A kínálatuk hatalmas, mindig vannak újdonságok is, és a színek a bordótól a kéken át a természetes föld színekig terjedő skálán mozognak. Válogathatunk nálunk kedvünkre, ízlésünk szerint, vagy rendelhetünk előre elkészített csokraikból is. Egy biztos, ezekkel a szépségekkel könnyű dolgunk lesz, és milliószor jobban mutatnak bármilyen művirágnál!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32