Hozzávalók 4 főre:
250g vöröslencse
1 db leveskocka
1.5 deci zabtej
fél lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1.5 teáskanál koriandermag
só, bors
Elkészítés:
A lilahagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra, majd a vöröslencse nagyjából ¾ részével együtt tegyük egy közepes méretű lábosba. Öntsünk rá nagyjából másfél liter vizet, dobjuk bele a leveskockát és a fűszereket, és főzzük addig, amíg a lencse teljesen meg nem puhult. Nem baj, ha teljesen szétfő, hiszen krémlevest készítünk.
Mikor megpuhult a lencse, adjuk hozzá a zabtejet, keverjük át, majd turmixoljuk össze az egészet, és most jön a trükk! Tegyük vissza a lábost a tűzre és adjuk hozzá a maradék vöröslencsét, amit ezúttal is főzzünk puhára. Itt azonban már ügyeljünk rá, hogy csak annyira legyen puha, hogy már ehető állapotba kerüljön. Ám ne főzzük szét teljesen, hiszen ezeket a szemeket egészben hagyjuk, nem turmixoljuk bele.
Ezután már tálalhatjuk is, ízlés szerint akár pirítóssal. Látványra nem lesz a legszebb ételünk, hiszen elveszíti vörös színét a főzéssel, de friss petrezselyemmel díszíthetjük esetleg.
Jó étvágyat!