fbpx
Közeledik a húsvét, ezért a fenntarthatóság jegyében összeszedtük azokat a hazai kisvállalkozásokat, melynek webshopjaiban környezetbarát termékek közül válogathatunk. Ha tehetjük, vásároljunk tőlük, óvva ezzel is a Földet!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Zöldpolc ökoáruház

A Zöldpolc 2010-ben indult, családi vállalkozásként. Azóta már egyre szélesedő termékpalettával látja el a fenntartható mindennapra törekvőket. Kínálatuk többek között a gyerekeknek is szólnak. Mimó és Csipek könyvektől kezdve, kisautókon át, egészen a napelemes játékokig találhatunk náluk mindenféle környezetre nem káros terméket. A honlapon pedig részletes leírás vár minket az összes gyártóról, és magukról az árucikkekről is, abból a megközelítésből, hogy az miért számít öko darabnak.

Manubaba

Manubaba webshopjában magyar gyártók fenntartható módon, gyerekeknek és babáknak készült termékei közül válogathatunk. Mezítlábas járásnak megfelelő cipőket, rengeteg fából készült játékot, gyerekszoba kiegészítőket, de még akár egyedi táskákat is megtalálunk. A játékok egytől-egyig letisztultságot és egyediséget képviselnek, ami nem hiányozhat egy gyerekszobából sem. Az alkotók listáját szintén megtaláljátok az ő honlapjukon is.

Faland.hu

A Faland missziója, hogy egy játék természetes alapanyagból készüljön, tartós legyen, ne tartalmazzon a gyermekek számára méreg- és festékanyagot. Ennek megfelelően az ő webshopjukban gyönyörű fajátékokból válogathatunk, melyek nem csak szórakoztatást nyújtanak, hanem a játék mellett a fejlődésben is elősegítik a gyerekeket. Óriási kínálatukban többek között maketteket, tologatós kisállatokat, akár edénykészleteket is találhatunk, de ez tényleg csak pár darab a széleskörű készletükből, ami minden korosztályt megszólít.

Borbolya

A Borbolya szintén a műanyagmentes háztartásra nyújt megoldást, mégpedig fából készült konyhai eszközökkel. Kínálatuk között szerepelnek gyerekeknek gyártott tálkák és kiegészítők is, amik segítségével élmény lesz számukra az étkezés. Ezek az állatokat formázó termékek folyamatosan újulnak, mi nem is tudunk választani, hogy melyik a kedvencünk! Az alapítóval készült interjút itt olvashatjátok.

PlayGreen.hu

A PlayGreen.hu webshopján szintén környezetbarát játékok közül válogathatunk, korosztályokra lebontva. Különleges pasztellszínű építőkockákra, játékhangszerekre, de akár organikus pamutbabákra és csörgőkre is szert tehetünk. A webshopon külön kategóriákban találunk ajándékötleteket is, a húsvéthoz tartozót például itt keressétek! Náluk is nagy előny, hogy a termékek leírásában mindenhol olvashatunk a gyártókról.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek