fbpx

Boxology, a biztosíték a stresszmentes menstruációra

2021 februárjában indult útnak Magyarország egyetlen menstruációs előfizetői doboza, a Boxology. A koncepció Krámer Szilvi, konferencia szervező nevéhez fűződik, akinek küldetése, hogy egy nő se találja magát abban a kínos helyzetben, hogy pont nincsen nála betét, mikor kellene.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

tartalmi együttműködés

Az előfizetői dobozok koncepciója még eléggé újnak számít itthon, de más Európai országokban már régóta nagyon sikeresek a kényelmi funkciójuk miatt. Ezeknek a lényege, hogy hónapról hónapra automatikusan kiküldik őket, így a vásárlónak többet nem lesz gondja a tamponok és/vagy betétek beszerzésével. A ’subscription’ modellnek egyéb előnye is van, például: a dobozok minden hónapban házhoz érkeznek, megkönnyítik a döntést, személyre szabhatóak, illetve maga a meglepetés ereje.

Maga az ötlet

Biztos nektek is ismerős az érzés, amikor épp megjött, és nincs otthon se tampon se betét, így gyorsan le kell szaladni valami közeli boltban. Ha ez éjszaka következik be, akkor még nehezebb a megoldás. Ez a probléma ihlette a Boxology-t is, ami minden hónapban biztosítja a nők számára az elegendő mennyiségű tampont és/vagy betétet. Természetesen a minden hónapban szükséges termékeken kívül a Boxology csapata mindig gondoskodik néhány meglepetésről is. Ezek általában szépségápolási termékek, vagy egészséges nasik, amik segítenek még könnyebben átvészelni ezeket a nehéz napokat. A fő cél az, hogy minél stresszmentesebbé tegyük ezeket a napokat olyan válogatott termékekkel, amiket a csapat hónapokig tesztelt.

Boxology
Fotó: Krámer Szilvi
A Boxology több, mint egy doboz

Itthon a menstruáció még nagyon tabu témának számít. Ennek ellenére szerencsére egyre több és több influenszer nyit a menstruációs edukáció felé, hiszen sok olyan fiatal van, aki nagyon keveset tud róla és nem is mernek kérdezni. Pont ezért mi is mindig próbálunk hasznos tartalmakat megosztani a követőinkkel, és van egy Facebook csoportunk is, a Boxology Család, ahol a tagok megoszthatják problémáikat és tanácsokat kaphatnak egymástól. Továbbá a Boxology összefogott a Period.org-al, akik a menstruációs szegénységgel próbálnak leszámolni a világban. Céljuk, hogy minden nő hozzájuthasson az alap intimhigiéniai eszközökhöz, és ehhez most te is hozzájárulhatsz, ha megvásárolsz egy dobozt. Ugyanis mi a Boxologynál a dobozok után 2 dollárt adományozunk a Period.org-nak, ezt az összeget pedig ők rászoruló nők menstruációs eszközeire fordítják, ezzel segítve őket.

Bőrbarát garancia

A egyik legnagyobb kihívást a tampon és betét márkák kiválasztása okozta számunkra. Nem akartunk a megszokott vállalatokkal együtt dolgozni, hiszen nagyon sok adalékanyagot tartalmaznak a termékeik és számunkra a legfontosabb a természetesség. Sok keresgélés és tesztelgetés után 3 brandet választottunk ki, amik a teljes mértékben adalék- és illatanyag mentes Carin és Norma, illetve a 100%-ban organikus Flo. Mindegyiküket Európában gyártják és olyan nőknek is jó szívvel ajánlják, akiknél más termékek bőrirritációt váltottak ki.

Pénztárcabarát megoldás

A Boxology csapata arra is figyelt, hogy a dobozokkal a vásárló spórolni tudjon, hiszem a termékek kiskereskedelmi ára jóval magasabb, mint a doboz ára. Sőt, olyan termékek is kerülnek a dobozokba, amiket hazai boltokban még nem lehet megtalálni, illetve nagyon sok extra, teszter termék is.

Zéró elköteleződés

Itthon az előfizetés szótól elég sok ember megriad, mert azt gondolják, hogy egy életre el kell elköteleződniük, és fizetniük az adott szolgáltatást vagy terméket. Pedig az előfizetés, mint koncepció már régóta, sok ember életét átszövi, csak nem így tekintenek rá. Gondoljunk csak a Netflixre, vagy a telefonszolgáltatónkra, akik havonta levonják a számláink összegét automatikusan. A Boxology oldalán mindenkinek van lehetősége az egyszeri rendelésre is, ha először csak ki akarja próbálni a dobozban található termékeket. Illetve az előfizetést is le lehet mondani bármikor egy kattintással, így zéró az elköteleződés.

Boxology
Fotó: Krámer Szilvi
Válassz egy dobozt és dőlj hátra!

A Boxology főoldalán a vásárló el tudja dönteni, hogy egyszeri vásárlással akarja kipróbálni a dobozokat vagy 15% kedvezménnyel inkább az előfizetést választja. Ezután 2 kérdésre kell válaszolni ahhoz, hogy a hozzánk legjobban illő dobozt tudjuk megrendelni. Mivel minden nőnek más-más a menstruációja, így a személyre szabott dobozoknak köszönhetően pont annyi terméket fogsz kézhez kapni amennyire szükséged lesz. Illetve eldöntheted, hogy csak tampon, csak betét vagy mindkettő kerüljön a dobozodba. A vásárlási folyamat végén 3 különböző doboz közül választhatunk; Essentials, WOW és Organic.  Az Essentials dobozban alap menstruációs termékek vannak, illetve 2db teljes kiszerelésű és 3db minta termék. A WOW dobozban az alap csomagon kívűl vannak antiszeptikus és probiotikus betétek, illetve úszáshoz használható tampon. Ebben a dobozban már 4db teljes kiszerelésű meglepetés van és 4db minta. Az Essentials és WOW dobozainkban a Carin és Norma márkák termékei taláhatóak.  Az Organic dobozban a Flo 100%-ban organikus eszközeit találod, továbbá 4db teljes kiszerelésű és 5db termékmintát.

Zero Waste a Boxologyval

Mostanában a Zero waste menstruációs termékek egyre elterjedtebbek itthon, hiszen a fenntarthatóságé a jövő. Pont ezért a Boxology oldalán már találkozhattok menstruációs bugyikkal, mosható betétekkel és intimkehellyel is. Minden termékünket egy több hetes tesztelés után dobjuk csak piacra, hiszen ezek is intimhigiéniás produktumok, és biztosra akarunk menni a minőségüket illetően. Nagyon örülünk annak, hogy egyre több nő nyit az újrahasznosítható termékek felé, ezért próbáljuk mi is folyamatosan, ehhez mérten bővíteni a kínálatunkat.

A Boxology-val tényleg lehetséges a stressz-mentes menstruáció, így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki valamelyik dobozunkat, és csatlakozzon a Boxology élményhez.

Kövessétek be a Boxology-t izgalmas tartalmakért és akciókért a Facebook és az Instagram oldalainkon is. Boxology Család zárt csoportjához pedig itt tudtok csatlakozni.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32