fbpx

Legjobb éttermek az alföldi régióban

Főleg nyáron sajnos sokkal kevesebb szó esik az ország keleti részéről, pedig ott is számos látnivaló található. Mi most a gasztronómiai vonalat szeretnénk erősíteni, és elhoztuk a szerintünk legjobb éttermeket az Alföldről.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
IKON Restaurant and Lounge

Debrecen önmagában is kedvelt úti cél, amit teljesen megértünk, mert egy izgalmas és pezsgő város. Most pedig még több okunk van ellátogatni ide, ugyanis itt találjuk az IKON-t. Az étterem igazán nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hazai és környékbeli alapanyagokkal dolgozzanak. Ínycsiklandó fúziókból választhatunk az étlapon, a hagyományos magyaros ételeket szívesen csavarják meg egy kicsit és adnak nekik modernebb köntöst. Illetve találkozhatunk náluk időnként vendégséfekkel is, ami még izgalmasabbá teszi a helyet.

Tiszavirág étterem

Ha Alföld, akkor Szeged egy kihagyhatatlan úti cél, nem csak az egyetemisták számára. A gyönyörű városban található a Tiszavirág Hotel földszintjén ez a minden szempontból igényes étterem. Igazi kísérletezőkről van szó, akik egyrészt szeretik az újításokat, mégis tisztelik a hagyományokat. Szintén helyi, szezonális alapanyagokból áll össze a menü, ahol a magyaros ízek mellett, helyet kapnak a nemzetközi konyha nagyjai is. 2019-ben megszerezték az év Innovatív konyhája címet, és eltökélt szándékuk, hogy Szeged általuk felkerüljön a gasztronómia hazai térképre. A finom ételek mellett gyönyörű dizájn is vár itt titeket.

Iréne Bisztro

Mezőtúron semmiképp ne hagyjuk ki az Iréne Bisztrót! A Hercegasszony Birtokon található bisztro, bármelyik nagyhírű társa mellett megállná a helyét. Konyhája a frissességen és a szezonalitáson alapul, az alapanyagokat pedig őstermelőktől szerzik be, így a minőség adott. A friss hozzávalók mellett a modern konyhatechnológiát sem vetik meg, amellyel még tovább maradnak élvezhetőek az alapanyagok. Jó hír, hogy nem csak a szálló vendégei, de külsős személyek is fogyaszthatnak itt. De ne felejtsünk el asztalt foglalni.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör