fbpx

Pakolós tippek utazáshoz

Ugye neked is egyből elmegy a kedved a nyaralástól, ha a pakolásra gondolsz? Pedig nincs is szükség nagy utazótáskára, helyette elég, ha odafigyelünk arra, mit viszünk magunkkal és megfogadjuk a cikkben olvasható tanácsokat!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Készíts listát

Első lépésként írj egy listát, arról, hogy mire lesz szükséged a nyaralás alatt, és az indulás napjáig szépen sorban pipáld ki rajta lévő dolgokat. A lista segíteni fog abban, hogy semmi fontos ne maradjon otthon, és abban is, hogy átlásd miből mennyit viszel. Így könnyebben tudsz szelektálni, ha soknak tűnik a mennyiség.

Ne hagyd az utolsó pillanatra

Ne hagyd az utolsó pillanatra a pakolást. A legrosszabb, ha az indulás előtti nap állsz neki. Ilyen esetben nagyobb valószínűséggel kerülnek a bőröndödbe teljesen felesleges holmik. Helyette kezd el a csomagolást napokkal vagy akár hetekkel az utazás előtt. Ehhez pedig keress egy helyet a lakásban, ahova elkezdheted gyűjthetni a pakolnivalót.

Nézd át a légitársaságok poggyásszal kapcsolatos szabályait

Ha repülővel utazol, tudnod kell, hogy szinte minden légitársaság más méretű bőröndöket enged fel az utas- és a csomagtérre, amiknek az áruk is cégenként változik. Mindenképp tájékozódj erről a jegyvásárlás előtt. Ide tartozik még az is, hogy mennyi folyadékot vihetsz magaddal. Erről részleteket szintén a légitársaság honlapján találsz.

Csakis a legfontosabbak

Azt a ruhát, ami évek óta nem volt rajtad, de úgy gondolod, ezen az utazáson biztosan fel fogod venni, higgy nekem, és ne tedd be a bőröndbe. És dupla annyi cserepólóra, fehérneműre sem lesz szükséged. Hányszor jöttem haza úgy nyaralásból, hogy a ruháim felét hordatlanul tettem vissza a szekrénybe… Gondold át, hogy milyen programokon veszel részt, és pakolj aszerint. Amikor vízpartra mész nyaralni, a legtöbbször úgyis fürdőruha lesz rajtad, míg síelés esetében előnyt élveznek a kényelmes, praktikus és egyszerűbb darabok.

Pakolási technika

A ruhákat ne klasszikus módon hajtogassuk, ahogy a szekrényben is vannak, hanem göngyölítsük össze. A helyspórolás mellett így kevésbé is gyűrődnek a ruhák. De ezt követően sem mindegy, hogy hogyan pakolunk. Jöhetnek a tetriszezésből tanult készségek: igyekezzünk a lehető legkevesebb üres helyet hagyni a bőröndben.

A gyűrődő ruhák

Ha például inget kell vinnünk, akkor érdemes azt egy farmerrel vagy ahhoz hasonló vastag, keményebb anyagú ruhával összehajtani. Annak merevsége megakadályozza a gyűrődést. Amennyiben mégis meggyűrődnének a ruhák, és nincs nálunk vasaló, akasszuk fel őket a fürdőszobában, hogy a párának köszönhetően kisimuljon az anyag.

Használd ki a szálláson a mosási lehetőséget

Ha tudod, hogy a szálláson lesz mosási lehetőség, akkor élj vele! Így rengeteg helyet tudsz megspórolni, hiszen sokkal kevesebb ruha is elegendő lesz. Vagy ha nyáron mész olyan országba, ahol végig 30 fokos a hőmérséklet, akkor mosógép hiányában is moshatsz, hiszen a napon nagyon gyorsan megszáradnak majd a ruhák. Viszont fontos, hogy kis mennyiségben mindig legyen nálad mosószer!

Légy kreatív!

Sok pakolós tippeket megtalálhatsz egyébként online a helyspórolás érdekében. Ilyen többek között, hogy a gyógyszereket kontaktlencsetartóban vigyük, az ékszereket zokniban. Ezen kívül a kabátra is gondolhatsz úgy, hogy remek párnaként szolgálhat az út során. De akár egy kispárnahuzat is szuperül tudja helyettesíteni a neszesszert, és így a kozmetikumaidat el tudod egyengetni a bőröndben

Olvasd el ebben a cikkben, hogy egyes kozmetikumoknak milyen további funkciói vannak. Ezeket mindenképp érdemes magaddal vinned egy utazás során!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32