fbpx

A világ legszebb naplementéi

A naplemente bárhol lehet gyönyörű és különleges, mégis akadnak a világnak olyan pontjai, ahol kiemelkedően szemkápráztató ez az égi jelenség. Mi most összeszedtünk párat.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Santorini, Görögország

Oia városából nyílik a legszebb kilátás a naplementére, ami külön attrakció itt. Érdemes időben érkezni, mert bizony a turisták ilyenkor elözönlik a helyet. Nem is csoda, hiszen az Égei-tenger ilyenkor gyönyörű, rózsaszínes árnyalatban pompázik. Állítólag a világ egyik legromantikusabb naplementéje, ha pedig nem akarjuk akkora tömegben csodálni, akkor kihajózhatunk vagy katamaránnal is élvezhetjük a látványt.

naplemente
Taj Mahal, India

Ha már a Taj Mahalra gondolunk, eleve romantikus állapotba kerülünk, hát még ha dukál hozzá egy szép naplemente. Ahogy emögött az építészeti csoda mögött szépen lebukik a nap, egy nagyon különleges hangulatot teremt a környéken. Így olyan részletek is megjelennek az épületen, amit más fényviszonyok között észre sem vennénk.

naplemente
Skye-sziget, Skócia

Habár Skóciáról talán sokaknak a zordság jut eszükbe, az megkérdőjelezhetetlen, hogy csodás tájai vannak.  Az itt található furcsa alakú földcsuszamlás gyönyörű hegyi naplementét ígér a Skye-szigeten. Ahogy a fény eléri a szakadékot és a hasadékokat, igazi fényshowt idéz elő, amire harapnak a fotósok.

naplemente
Bali, Indonézia

Bali messze híres a különleges naplementéiről. Az egyik legjobb hely, ahonnan megnézhetjük, az a Jimbaran beach, ahol beülhetünk egy szuper kis bárba a tengerparton. Finom tengeri ételek, egy jó koktél, és naplemente. Mi kell még?

naplemente
Borneó, Malajzia

Borneó tengerparti városára, Kota Kinabalura egy csodás hegy néz, ami elképesztő hátteret ad a naplementéhez. Szerezzünk néhány helyi ételkülönlegességet a strandon és helyezzük kényelembe magunkat, hogy végig nézzük, ahogy a hatalmas hegy mögött eltűnik a nap.

Velence, Olaszország

A márványtemplomok, a kanálisok és a romantikus kis keskeny utcák eleve szerelmes hangulatba tudnak hozni bárkit. Szerencsére számos hely van a városban, ahonnan a gyönyörű naplementét tudjuk csodálni, ami még szebbé teszi ezt a különleges szigetet.

naplemente
Matterhorn, Svájc

A 4478 méteres hegy a svájci Alpok ikonja. Ahogy a hófödte hegycsúcs mögött lebukik a nap, igazi monumentális látványt nyújt az arra járóknak.  A futurisztikus kinézetű Monte Rosa kunyhóban pedig kényelmesen nézhetjük végig ezt a hűvös naplementét. Bár odajutni nem könnyű, de nagyon is megéri.

naplemente
Zanzibár, Tanzánia

Ha valami igazán egzotikusra vágyunk, akkor irány Tanzánia, azon belül is Zanzibár. Több strand közül is válogathatunk, ahol megnézhetjük, ahogy a forró afrikai nap lebukik. A legjobb, ha hajóra pattanunk, és úgy csodáljuk, amint vérvörösre festik a vizet a napsugarak.

naplemente

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban