fbpx

2022-es burkolattrendek – Herczeg Krisztinával beszélgettünk

Herczeg Krisztina, a Herczeg Design Kft. alapítója több mint 20 éves tapasztalattal indította el a padlóburkolatokra specializált cégét. A vele készült interjúban a 2022-es burkolati trendekről beszélgettünk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

fizetett partneri együttműködés

Az elmúlt évek laminált padlóit, amiket előszeretettel használunk lakásunk nagy részén – főleg konyhában, nappaliban -, kiváltották a klikkes vinyl burkolatok. Előtérbe kerülésének fő oka többek között a praktikus, kopásgátló és vízálló tulajdonsága. Mivel nem szívja magába a folyadékot, nem romlik a minősége, ha véletlenül kiöntünk rá valamit. Ez nagyon szerencsés például gyerekes családok esetében. Továbbá a laminált padlónál azért is előnyösebb, mert nem kopog, elnyeli a hangokat, illetve fontos kiemelni, hogy a mostani gyártások hosszú távon igazán tartósak. A gyártók tizenkét-tizenöt évre nyújtanak garanciát.

Összességében a skandináv, letisztult irány a következő években is hódítani látszik. Éppen ezért színek tekintetében naturális, illetve a szürke-fehér a legdivatosabbak. Nem meglepő, hogy a vinyl burkolatok esetében főleg ezekből, vagy olyan fahatású megoldásokból választhatunk, melyek a természetet tükrözik.

Arra a kérdésre, hogy vajon miért került előtérbe ez az irány, Krisztina úgy válaszolt, hogy egy pörgős stresszes nap után, nyugtató hatásra van szükségünk, és ezek azok a színek, a pirossal, narancssárgával, sárgával ellentétben, melyek ilyen eredményt biztosítanak. A kék árnyalatai is egyre többször jelennek meg egyébként a piacon, elképzelhető, hogy a következő években a kék valamelyike lesz az év színe. Hiszen nem véletlenül találkozunk kórházakban, közintézményekben is halványkék, zöld, fehér színekkel. De a halványabb árnyalatok mellett szól még, hogy tisztítás szempontjából is könnyebb velük dolgozni, mint a sötétebb változatokkal.

Krisztina kiemelte, hogy a környezetvédelem is egyre több teret kap a burkolatgyártás során. Az említett vinyl burkolatok esetében bizonyos rétegeknél újrahasznosított műanyaggal dolgoznak.

A hálószobába viszont inkább a padlószőnyeg ajánlatos. Mivel ott gyakran mezítláb járunk, a szőnyeg komfortérzetet ad. Ma már különböző magasságú, és számtalan típusú puha szőnyegek közül választhatunk. Viszont Krisztina ez esetben fokozottan felhívja a figyelmet a helyes és rendeltetésszerű tisztításra.

A Herczeg Design alapítója beszélt a nagyobb projektek esetén javasolt burkolatokról is. Iskolákba a legpraktikusabb a vinyl burkolat, illetve a kórházakba antibakteriális, ezüst kolloidos vinyl megoldást javasolt. Irodaházakba elmondása szerint a modulszőnyeg a trendi, mégpedig azért, mert bármi történik vele, könnyen ki lehet cserélni. A szállodákban pedig a komfortérzet miatt változatlanul az egyedi mintájú padlószőnyeg tarol.

Ha elolvasnád Krisztinával készült interjúnkat a Herczeg Design Kft.-ről, kattints ide. Amennyiben pedig kíváncsi vagy a termékeikre, irány a weboldal

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32