fbpx

Pumpkin spice latte otthon

Biztos vannak olyan kávés guruk, akik most összehúzták a szemöldöküket, de kérem szépen az ízesített kávék soha nem fognak kimenni a divatból. Ha valami őszire vágysz, de nem akarsz érte egy vagyont fizetni, olvasd el a házi pumpkin spice latte receptünket,
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók:

2 eszpresszó

1 evőkanál méz

2 evőkanál sütőtökpüré (ehhez egy kisebb sütőtökre lesz szükséged)

250 ml tej

4 evőkanál fahéj

egy csipet só

1 tk vaníliakivonat

1 evőkanál őrölt gyömbér

1 tk szegfűszeg

2 tk szerecsendió

Ha ezek nincsenek, nekem abszolút bevált a tavalyról megmaradt mézeskalács fűszerkeverék is.

Elékészítése:

Először is ha nincs sütőtökpürénk (nem tudom kinek van mondjuk ilyen otthon), akkor süssük meg a szokásos módon a kisebb tökünket, amit előtte feldaraboltunk. A megsült tököket belezzük ki és helyezzük a pürét egy tálba. Figyeljünk, hogy mag ne kerüljön bele. Ha ez megvan, keverjük össze a fűszereket egy kisebb edényben, majd kezdjük el forralni a tejet. Ha a tej elég meleg, egy kislyuku tésztaszűrő segítségével nyomkodjuk át a sütőtökpürét, hogy biztosan minden magot és egyéb darabkát a latténkon kívül tudjunk. Ha a tejben benne van a püré, akkor mehet bele a méz, majd a fűszerkeverék is. Végül öntsük bele a kávét, majd osszuk ketté az adagot. Habosíthatunk még egy kis tejet a tetejére, de tejszínhabbal is szuper lesz, amelyet egy kis fahéjjal koronázhatunk meg.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek