fbpx

GyereBaba Nap – a termékenységről, a termékenységért

Régóta gyermeket szeretnétek? Hiába próbálkoztok, mégsem jön össze a baba? A GyereBaba Nap rendezvényén a terméketlenségi téma kiváló szakemberei a legkülönfélébb nézőpontokból világítják meg az összefüggéseket, közösen segítenek, hogy az érintettek megtalálják a legrövidebb utat a babához!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Miért nem jön a baba? Mi lehet a gond? Hogy van az, hogy mindenkinek sikerül, csak nekem nem? Velem van valami baj? Biztos nem vagyok elég jó, nem érdemlem meg? A babavárás egyre feszültebb, egyre kínzóbb türelmetlenségében nehéz a kínzó kérdésekre választ, vigaszt és bátorítást találni…

A meddőség az egyik legfájdalmasabb állapot egy pár életében, amelyből gyakran nehéz megtalálni a kiutat. A GyereBaba Program vezetői most egy olyan átfogó előadássorozatot szerveznek, ahol a terméketlenségi téma szakértői, orvosok, pszichológusok, és táplálkozás tudományi szakemberek osztják meg tapasztalataikat a gyermekre vágyó párokkal.

Sokak életében az egyik legnehezebb probléma, amikor késik a vágyott gyermekáldás. 

Szinte minden ötödik pár megéli a gyomorszorító érzést, hogy boldog házaséletük hosszú-hosszú hónapjai ellenére is hiába várnak a babára.  A számos kivizsgálás fizikailag és lelkileg is megterhelő és az ezzel járó tehetetlenség érzés is hatalmas súlyként nehezedik a párokra.  A meddőség hátterében számos probléma állhat. Mind férfi, mind női oldalról lehetnek pszichológiai, hormonális, anatómiai, fertőzéses, genetikai vagy immunológiai okok. Ugyanakkor az esetek jelentős, legalább 10 – 15 % -ában nem találnak orvosi indokot. Ezt a szomorú, akár hosszú éveken át tartó helyzetet nagyon nehéz átvészelni különösen, hogy a párok pszichés támogatása rendszerszinten nincs jelen az intézményekben.

A Lux Elvira által létrehozott Alapítvány célja, hogy a GyereBaba Program segítségével a gyermekáldás minél több párnak lehessen megvalósult álma, akár a terméketlenség kezdeti szakaszában, akár úgy, hogy az orvosi segítséget teszi még hatékonyabbá az általuk nyújtott lelki, pszichológiai támogatás.

A testi es lelki történések állandó kölcsönhatásban vannak egymással, ezért a testet es lelket egyszerre, egy egységként kell kezelni.   

A GyereBaba Program alapgondolata, hogy az időszakos terméketlenség tünet és nem diagnózis. A fizikai test szintjén megjelenő probléma azt jelzi, hogy a szervezet, azon belül a reprodukciós rendszer egyensúlya felborult. A terméketlenség hátterében olyan tényezők állhatnak, mint a stressz vagy az életmód, a táplálkozás vagy akár a környezeti faktorok káros hatásai.

A lehetséges pszichés okok is széles skálán mozognak. A gyermekkori negatív emlékektől a tartós munkahelyi stresszen, az otthoni problémákon, a párkapcsolati feszültségeken, szexuális gondokon, szorongásokon át az anyai, apai szerephárításokig számos lelki eredetű oka is lehet a fogamzó képesség átmeneti hiányának, a terméketlenségnek. A pszichés blokkok feloldását követően viszont nagy valószínűséggel tudnak életet adni, akár természetes módon, akár beültetéses/IVF támogatással a programban részt vevő, korábban meddő párok. A kiegyensúlyozott pszichés állapot, a lelki egészség és stabilitás nagyban hozzájárulhat a fogamzás sikeréhez. 

Az okok feltárása és a probléma kezelése révén a testi-lelki egyensúly visszaállítható, a babához az út a „jól lét”-en keresztül vezet!

Soponyai-Nagy Krisztina pszichológus, a GyereBaba Program vezetője szerint ahhoz, hogy jól legyünk, a nehéz várakozást, a türelmetlenséget és kilátástalanságot segít oldani az, ha úgy gondolunk erre az időszakra, hogy nem elveszítjük, elpazaroljuk az időt, hanem éppen ellenkezőleg, kapjuk arra, hogy valamit még meg tudjunk élni, tudjunk olyat cselekedni, amire eddig még nem volt mód, és talán a baba érkezését követően már nem lesz lehetőség.

A korábbi csoporttagok közül sokan beszámolnak arról, hogy tovább erősödött a párkapcsolatuk, megtanultak számos megküzdési technikát, stresszoldó módszert, amely később nagy segítséget jelent a babázós időszakban, a hétköznapokban.

A GyereBaba Program segítségével már 61 baba fogant meg (103 nő közül). A résztvevők között sokan vannak az olyan boldog szülők, akik igyekeznek támogatni a hozzájuk hasonló helyzetbe került párokat.

GyereBaba Konferencia- SOTE, 2021. november 7.

A most megrendezésre kerülő GyereBaba Nap különlegessége, hogy a nehezített fogamzás témakörét több megközelítésből vizsgálja, komplex szemléletet nyújtva résztvevők számára. A konferencia előadói a termékenységi probléma legkiválóbb szakemberei, a meddőség témájának specialistái, akik szívesen osztják meg tapasztalataikat, tudományos eredményeiket a hallgatósággal. A rendezvény további különlegessége, hogy az előadások után a résztvevők anonim módon kérdezhetnek is az előadóktól, így iránymutatást kaphatnak az őket érintő kérdésekben.

A GyereBaba konferenciára meghívott előadók:

2021. november 7- én vasárnap reggel 9:00-tól 14:00 óráig, a Semmelweis Egyetemen.

GyereBaba- Gyere el!

További információk a konferencia szervező GyereBaba oldalán érhető el: www.gyerebaba.hu

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32