fbpx

Kedvenc környezetbarát gyertyáink

Ahogyan egyre rövidülnek a nappalok és délutánonként egyre hamarabb besötétedik, úgy kerülnek elő a szekrényből illatos gyertyáink. Elhoztuk nektek 5 kedvenc kézműves magyar márkánkat, kiknek termékeivel a Földet is óvjuk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Könnyen fel tudja dobni egy-egy gyertya a környezetünket és hangulatunkat, de nem mindegy, milyet választunk. Világszerte a gyertyák többsége paraffinból készül, ugyanis ez az anyag nagyon jól illatozik és könnyen beszerezhető. Viszont a paraffin a kőolaj-finomítás mellékterméke, amit egyébként mindenféle viasszá átalakítanak: beleértve az almán található élelmiszer-minőségű viaszt is. Ez a fosszilis tüzelőanyagoktól való függésünk előmozdítja az éghajlatváltozást és hosszú távon nem fenntartható.

A gyertyák esetében a parafinnal kapcsolatban az a legnagyobb gond, hogy mérgező vegyi anyagokat bocsát ki. Ha helyettük mézből és szójából előállított termékeket használunk, azokkal kevésbé károsítjuk a környezetünket. Tisztábban égnek és nem mérgező, növényi alapú összetevőkből készülnek. Ráadásul a méhviasz negatív ionokat bocsát ki magából, amelyek megkötik a szennyező anyagokat, hatékonyan eltávolítva azokat az otthoni levegőből. Amit szem előtt kell tartanunk vásárláskor, hogy ezek a termékek fenntartható és fair trade forrásokból származzanak.

Jöjjenek kedvenc termékeink!

Pauza Mood

A Pauza Mood kínálatába független alkotók és kisvállalkozók termékeit válogatják be. Olyan vállalkozásokkal dolgoznak együtt, akiknek gyártási folyamataik átláthatóak, a kereskedelmi gyakorlatuk pedig méltányos, vagyis fair trade alapelveken nyugszik. Csodálatos üzletük az 5. kerületben található, de webshopon is vásárolhatunk tőlük. Náluk méhviasz gyertyák széles választékából válogathatunk, amiket itt találsz. Tökéletes hozzávalójuk egy idilli téli estének.

Goeco.hu

Zsófi a Goeco.hu alapítója, és évek óta foglalkoztatja a fenntartható életmód. Ennek kapcsán oszt meg velünk social media felületein tippeket, tanácsokat. Továbbá az Ökondolat nevű podcast társvezetője, ahol minden epizód a környezettudatosságot járja körül. Mindemellett pedig igazi kézműves gyertyákat készít magyar méhviaszból! Nála még szám alakú gyertyákat is találhatsz, amik nagyszerű díszei a szülinapi tortáknak. Szerintünk érdemes Zsófit és a munkáját támogatni, személyes blogja itt elérhető.

Greenway candle

A Greenway candle gyertyái valódi növények által inspirált, kézzel öntött, minimalista stílusú vegán illatgyertyák. Elengedhetetlen dekorációs és lakberendezési kellékek egy fenntartható otthonban. Óriási szójagyertya választékukban szezonális és ünnepi ajánlatokkal is találkozhatunk. Sőt még XL-es méretű darabokat is rendelhetünk! A részletekért kattints ide.

Andyourstories

Az Andyourstories szójaviasz gyertyákat budapesti műhelyben kézzel öntik. Ezek a vegán és állatkísérlet-mentes darabok a legmagasabb minőségű, tiszta szójaviaszból készülnek, parabén és ftalát mentesek. A gyertyák a minimalizmust tükrözik, szuper ajándékok lehetnek, de bármikor meglephetjük magunkat is velük. Mennyei illatuk senkinek nem fog csalódást okozni. 

More Light Candle

Kézműves szójaviasz gyertyák egyenesen a Pilis kapujából! Ezek az állatkísérletektől mentes és vegán termékek kézzel öntve, 100%-ban természetes szójaviaszból készülnek. Továbbá nehézfém-mentes pamut kanóccal és parabén- és ftalátmentes illatanyagokkal vannak ellátva. A honlapon még gyertyagondozási tanácsokról is olvashatsz. Az én személyes kedvenceim a könyvmoly gyertyák, de érdemes szemezgetni a kollekció többi tagjai közül is.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek