fbpx

Képes mesekönyvek karácsonyra a Pagonytól

Ha újdonságokkal lepnéd meg ovis-kisiskolás gyermekedet, családtagjaidat, a Pagony Kiadó képes mesekönyveit szívből ajánljuk. A cikkben 5 könyv ajánlója olvasható, amikbe virtuálisan bele is lapozhatsz.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Pagony Kiadó által gondozott Harcos Bálint gyűjteményes meséinek a már jól ismert Szofi a főszereplője. Ovisoknak választhatjuk az interaktív Pihe-puha meséket, vagy épp egy kortárs magyar mesét is olvashatunk elalvás előtt a 3-5-8 perces jóéjtmesék című kötetből. Marék Veronika legelső meséje, a nemrég megjelent Kéményseprő Kelemen és Kiss Noémi lírai meseregénye szintén tökéletes karácsonyi ajándék – a már kicsit nagyobb gyerekeknek.

Harcos Bálint: Szofi nagy képeskönyve (Cristina Quiles illusztrációival) – 3-6 éveseknek

Harcos Bálint szeleburdi de szeretnivaló kis hőse Szofi, vagy ahogyan egyik olvasója nevezi: a szófogadatlanság királynője. A vagány, vörös hajú, utánozhatatlan, cserfes kislány az óvodások kedvence, aki a kalandjaiba mindig teljes szívvel veti bele magát, legyen szó tüsszentésről, varázslásról, bújócskáról vagy szánkózásról. Néha krampuszként segít a Mikulásnak, vagy felébreszt egy egész vidámparkot, máskor átváltozósat játszik egy áruházban – néha pedig emberére akad… vagyis lufijára! Most egy gyűjteményes könyvben találkozhatnak az olvasók Szofi eddig megjelent hét kalandos történetével, így a gyerekek minden szituációra találnak egy Szofi-mesét. Harcos Bálint Szofi-történeteiben dacmesékkel találkozik az olvasó, a szerző a lehető legviccesebben ábrázolja a bonyolultabb helyzeteket, mankót nyújtva a hasonló nehézségekkel küzdő szülőknek. A Szofi szemszögéből megismert események segíthetnek a szülőknek is jobban megérteni gyerekük érzéseit, vágyait és céljait.

Ez a képes nagykönyv gyönyörű ajándék lehet minden Szofi-rajongónak, különösen azoknak, akiknek bizonyos kötetek hiányoztak a gyűjteményéből. Azok pedig, akik esetleg nem ismerték volna ezeket a meséket, most egyetlen kötetben olvashatják Szofi minden csínytevését a spanyol Cristina Quiles eredeti, meseszép illusztrációval.

Kiss Noémi: A Bálna és a Srác (Molnár Jacqueline illusztrációival) 6-10 éveseknek

„Ki ismerte a fiút, aki olyan picinek született, mint egy légy?” – így kezdődik a történet a Srácról, aki a messzi északon élt, kisebb volt, mint a többiek, nem szerette, ha Cérnának hívják, és egy napon elege lett abból, hogy mindenki csúfolja. Az apró, ám bátor fiúról, aki elhatározta, hogy világgá megy. De ugyanannyira szól a történet a cserfes, kicsit duci kislányról, Lídáról is, na meg arról, hogyan kötöttek barátságot egy csapdába esett fókával, egy törött szárnyú kormoránnal, a világ legszelídebb bálnájával, vagy hogy miként esett Lída az óriások fogságába, és hogyan próbálta kiszabadítani őt Cérna…

Kiss Noémi varázslatos regénye a barátságról, a bátorságról, a menekülésről és a szabadságról mesél – Molnár Jacqueline pedig gyönyörű illusztrációkat készített hozzá.

Olvass bele a könyvbe itt.

Szerzővel készült interjút pedig itt találod.

Tóth Krisztina ajánlója a könyvről itt elérhető.

Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen (Szegedi Katalin illusztrációival)5 éven felülieknek

Marék Veronika legelső meséje, melyet a népszerű írónő 20 évesen írt, most először jelent meg nyomtatásban. Gyönyörű, lírai történet Szegedi Katalin varázslatosan szép illusztrációival, melyek egyediek és gyönyörűek. Az olvasó egy pillanat alatt a hatvanas évek Budapestjén találja magát, tűkön ülve várja, hogy a Kéményseprő és a szerelme végül megtalálják egymást, közben pedig észrevétlenül tanul a felelősségvállalásról és a hétköznapi hősiességről. A rövid mesét nem lehet elégszer újraolvasni, minden alkalommal újabb rétegei tárulnak fel. A történet az óvodásokat, iskolásokat és a felnőtteket egyaránt megszólítja. Nosztalgikus ajándék az egész családnak.

Olvass bele a könyvbe itt.

Marék Veronikával készült interjú itt, Szegedi Katalinnal készült interjú pedig itt található.

3-5-8 perces jóéjtmesék – A legjobb magyar szerzőktől (Szalma Edit illusztrációival)3 éven felülieknek

A szülők és gyerekek körében is népszerű 3-5-8 perces mesék-sorozat legújabb magyar kötete rengeteg olyan mesét tartalmaz, melyek segítségével békés és szeretetteli élmény lesz az altatás. Az antológiában szereplő 22 kortárs szerző meséi közül mind az elalvás körül forog, és Szalma Edit gyönyörű rajzai illusztrálják. Vicces és lírai, állatos és robotos, hétköznapi és abszurd mesék, sőt, még két vers is helyet kapott a gyűjteményben. A történetek ismét hossz szerint vannak sorba rendezve, megkönnyítve a szülők dolgát, ha “csak még egy rövid mesét” szeretnének olvasni a gyerekeknek. Kiderül, hogyan telik Kurbli apó egy napja, min mérgelődik a huszadik bárány, mitől fél Lili esténként, és miért fekszik le Csupánkai Mimi teljesen magától minden este. Akár hétköznapi helyzeteket írnak le, akár állatok vagy varázslatos lények kalandjait mesélik el, éppen elég izgalmasak ahhoz, hogy a gyerekek szívesen gondolják tovább őket lámpaoltás után, és örömmel merüljenek álomba, vagyis kalandozzanak tovább csukott szemmel.

Olvass bele a könyvbe itt.

Maren von Klitzing: Pihe-puha mesék – Álmok, csillagok, esős napok 3 éven felülieknek

A Több mint mese sorozat korábban már megjelent Bátor mesék című kötete után a Pihe-puha mesék is új szintre emeli az esti mesét. Vannak olyan napok, amikor nincs is jobb érzés, mint bekuckózni egy könyvvel, és csak olvasni! A gyerekek persze egy idő után már nem tudnak nyugton maradni. Valamit jó lenne játszani is! Ez a kötet megmutatja, hogy lehet a meseolvasás, a közös kuckózás igazi interaktív élmény. A különböző hosszúságú, a valóságban vagy épp a klasszikus mesevilágban játszódó meséket apró kis feladatok, kérdések teszik még izgalmasabbá, melyek egyrészt segítenek hosszabb ideig fenntartani az izgága gyerekek figyelmét, másrészt remek beszélgetéseket kezdeményezhetnek a mesék kapcsán. Ráadásul minden történet végén talál az olvasó egy izgalmas játékot, kézműves tippet vagy egyszerű barkácsötletet, melyekkel a gyerekek is kibontakoztathatják a kreativitásukat. A könyv végén extra tippek találhatók a szülőknek a mesék felolvasáshoz.

Olvass bele a könyvbe itt.

Forrás: Pagony Kiadó

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32