fbpx

Népszerű belföldi karácsonyi vásárok 2021-ben

Egy év kihagyás után, hamarosan újra megannyi városban látogathatunk el a karácsonyi vásárokra. Ha te is az ünnepi fények, forralt bor, sült gesztenye, hazai árusok és karácsonyi programok szerelmese vagy, ez az ajánló neked szól!
herczeg design
HIRDETÉS
herczeg design
HIRDETÉS
Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren és a Szent István Bazilikánál 

november 19. – december 31.

Nem kell külföldre utaznunk, ugyanis a fővárosi adventi vásár páratlan lehetőségeket kínál idén is. A Vörösmarty téren a szebbnél szebb kézműves áruk mellett speciális családi menüket és 1500 forintos egytálételeket egyaránt kínálnak az érdeklődőknek az “ízművesek”. További érdekesség még, hogy december 1-től minden nap 17:00 órakor ünnepi fényfestésben gyönyörködhetünk! 

A Szent István Bazilikánál fotókiállítás, jégpálya és selfie-automata segíti az ünnepi hangulat fokozását. Ráadásul 16:30-tól itt szintén fényfestést csodálhatunk. Advent első gyertyagyújtását, november 28-át ünnepélyes esemény veszi majd körül, továbbá ezen a napon kapcsolják fel az ünnepi fényeket.

További információt itt találsz.

Debreceni Advent

november 26. – december 23.

Közel 100 hazai vendéglátós és vásáros várja az érdeklődőket kézműves termékekkel és finomságokkal a Debreceni karácsonyi vásáron. A megszokott Kossuth tér mellett több új helyszínen, a Rózsa utcában, a Csapó utcában, a Dósa nádor téren és a Piac utca 1-3. előtti téren is találkozhatunk árusokkal. Jégkorcsolyapálya, gőzölgő forralt bor, forró csoki, mézeskalács és sült gesztenye biztosan segíteni fog mindenkinek a karácsonyi készülődésben! 

Részletekért kattints ide.

Szegedi Karácsonyi Hetek

november 26. – december 24. 

Szegeden négy helyszínen is fürdőzhetünk az adventi hangulatban. A Dóm téren, a Széchenyi téren, a Dugonics téren és a Klauzál téren a testet melengető forró italkülönlegességek és az ínycsiklandozó gasztronómiai specialitásokon kívül izgalmas események várnak mindenkit. Gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat. A főtéren felülhetünk az óriáskerékre, kipróbálhatjuk a szalmalabirintust, vagy a Mesés kastély programjain is részt vehetünk. A különböző helyszíneken mindemellett óriás szarvas, karácsonyfa, és négyféle háttérrel kialakított szelfibox-szal örökíthetjük meg az itt töltött órákat. Érdemes mind a négy helyre ellátogatni! 

A programokat itt találod.

Egri Advent

november 27. – december 24.

Idén Egerben ünnepi fényárba öltözik a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a Vár. Térzene, koncertek, forralt borok kínálata, adventi ételek és italok, valamint színes programok várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A Varázslatos Jégpalota játszóház különleges díszletei között tölthetünk időt rengeteg játékkal, mesekuckóval, kézműves műhelyfoglalkozásokkal. A Mesesétányra is érdemes időt szánni, ahol ismert magyar mesék szereplőivel találkhozhatunk a Kis-Dobó tértől a Tinódi térig. Ehhez még játékos feladatlapot is letölthetünk online.

További információért kattints ide.

Győri adventi téli fesztivál és vásár 

november 26. – december 31.

Győrben a karácsonyi vásár során többek között a Széchényi téren felállított közel 10 méter magas mindenki karácsonyfája, az adventi koszorú lesz megtekinthető. Emellett a Betlehem és a bencés templom és a rendház falán látható az ünnepi fények hozzák el az igazi adventi hangulatot a belvárosba. De érdemes az ünnepi fényáradatban forralt bort iszogatva andalogni és megnézni a kézműves vásárt is. Nem utolsó sorban pedig az óriási jégpályát és az 50 méteres óriáskereket se hagyjuk ki!

A részletekről bővebben itt olvashatsz.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek