fbpx

Népszerű belföldi karácsonyi vásárok 2021-ben

Egy év kihagyás után, hamarosan újra megannyi városban látogathatunk el a karácsonyi vásárokra. Ha te is az ünnepi fények, forralt bor, sült gesztenye, hazai árusok és karácsonyi programok szerelmese vagy, ez az ajánló neked szól!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren és a Szent István Bazilikánál 

november 19. – december 31.

Nem kell külföldre utaznunk, ugyanis a fővárosi adventi vásár páratlan lehetőségeket kínál idén is. A Vörösmarty téren a szebbnél szebb kézműves áruk mellett speciális családi menüket és 1500 forintos egytálételeket egyaránt kínálnak az érdeklődőknek az “ízművesek”. További érdekesség még, hogy december 1-től minden nap 17:00 órakor ünnepi fényfestésben gyönyörködhetünk! 

A Szent István Bazilikánál fotókiállítás, jégpálya és selfie-automata segíti az ünnepi hangulat fokozását. Ráadásul 16:30-tól itt szintén fényfestést csodálhatunk. Advent első gyertyagyújtását, november 28-át ünnepélyes esemény veszi majd körül, továbbá ezen a napon kapcsolják fel az ünnepi fényeket.

További információt itt találsz.

Debreceni Advent

november 26. – december 23.

Közel 100 hazai vendéglátós és vásáros várja az érdeklődőket kézműves termékekkel és finomságokkal a Debreceni karácsonyi vásáron. A megszokott Kossuth tér mellett több új helyszínen, a Rózsa utcában, a Csapó utcában, a Dósa nádor téren és a Piac utca 1-3. előtti téren is találkozhatunk árusokkal. Jégkorcsolyapálya, gőzölgő forralt bor, forró csoki, mézeskalács és sült gesztenye biztosan segíteni fog mindenkinek a karácsonyi készülődésben! 

Részletekért kattints ide.

Szegedi Karácsonyi Hetek

november 26. – december 24. 

Szegeden négy helyszínen is fürdőzhetünk az adventi hangulatban. A Dóm téren, a Széchenyi téren, a Dugonics téren és a Klauzál téren a testet melengető forró italkülönlegességek és az ínycsiklandozó gasztronómiai specialitásokon kívül izgalmas események várnak mindenkit. Gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat. A főtéren felülhetünk az óriáskerékre, kipróbálhatjuk a szalmalabirintust, vagy a Mesés kastély programjain is részt vehetünk. A különböző helyszíneken mindemellett óriás szarvas, karácsonyfa, és négyféle háttérrel kialakított szelfibox-szal örökíthetjük meg az itt töltött órákat. Érdemes mind a négy helyre ellátogatni! 

A programokat itt találod.

Egri Advent

november 27. – december 24.

Idén Egerben ünnepi fényárba öltözik a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a Vár. Térzene, koncertek, forralt borok kínálata, adventi ételek és italok, valamint színes programok várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A Varázslatos Jégpalota játszóház különleges díszletei között tölthetünk időt rengeteg játékkal, mesekuckóval, kézműves műhelyfoglalkozásokkal. A Mesesétányra is érdemes időt szánni, ahol ismert magyar mesék szereplőivel találkhozhatunk a Kis-Dobó tértől a Tinódi térig. Ehhez még játékos feladatlapot is letölthetünk online.

További információért kattints ide.

Győri adventi téli fesztivál és vásár 

november 26. – december 31.

Győrben a karácsonyi vásár során többek között a Széchényi téren felállított közel 10 méter magas mindenki karácsonyfája, az adventi koszorú lesz megtekinthető. Emellett a Betlehem és a bencés templom és a rendház falán látható az ünnepi fények hozzák el az igazi adventi hangulatot a belvárosba. De érdemes az ünnepi fényáradatban forralt bort iszogatva andalogni és megnézni a kézműves vásárt is. Nem utolsó sorban pedig az óriási jégpályát és az 50 méteres óriáskereket se hagyjuk ki!

A részletekről bővebben itt olvashatsz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32