fbpx

Aromás gombaleves recept – Banyaerdő ajánlásával

Hideg időben mindig jó választás egy tányér forró leves. A Banyaerdő gombaleves receptje szezonális, gyorsan elkészíthető, és a végeredménytől biztosan felmelegszik testünk, lelkünk egyaránt.
herczeg design
HIRDETÉS
herczeg design
HIRDETÉS

tartalmi együttműködés

Hozzávalók 
  • 50 dkg aromás gomba
  • 0,5 dl olaj
  • 1 kg vegyes leveszöldség
  • 1 mokkáskanál tört koriander
  • 1 mokkáskanál sáfrány

Elkészítés

1,5-2 liter sós vízben az előre felvágott gombát 20 percig főzzük, majd leszűrjük a főzőlevet, a gombát félretesszük. A leszűrt levet fűszerezzük, hozzáadjuk az olajat is, és ebben lassú tűzön megfőzzük az aprított leveszöldséget. Ha megfőtt a zöldség, a felét kivesszük, és a levesbe rakjuk a már aprított és megfőt gomba felét, majd egy forrás után ízesítjük, és tálaljuk. A maradék zöldségből és gombából aromás gombasalátát készíthetünk. Jó étvágyat hozzá!

Olvasd el a Banyaerdő egyik alapítójával készült interjúnkat itt.

A kiemelt kép illusztráció.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek