fbpx

Az innovatív, új vérvizsgálatok korábban kimutathatják a rák több típusát is

Emberéletek millióit menthetik meg a legújabb típusú vérvizsgálatok, amelyeket Kaliforniában tesztelnek éppen. A kutatók reményei szerint sokkal több rák típust tudnak majd kimutatni ezekkel, mint valaha.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A National Geographic magazin oldalán megjelent tudományos cikkben írnak arról a sacramentó-i felfedezésről, amely megmentette egy férfi életét. Egy újszerű vérvizsgálatot teszteltek egy önkéntes páciens bevonásával, akiről kiderült a vizsgálatok során, hogy hasnyálmirigyrákja van. Ez azért számít különlegességnek, mert a rák ezen típusát általában már csak a tünetek megjelenésekor veszik észre, és sajnos akkor már csak nagyjából 3% a túlélési arány. Jim Ford azonban nem produkált még tüneteket, így jóval több eséllyel indult el a gyógyulás útján, tavaly októberben.

Most, egy évvel a diagnózis után, túl a műtéten és a gyógykezeléseken, Jim Ford rák és tünetmentes. Mindez pedig azt jelenti, hogy nagy eséllyel olyan vérvizsgálatot sikerült felállítani, ami ideje korán képes kimutatni a rák jelenlétét a szervezetben. Még azelőtt, hogy annak érezhető tünetei lennének. 

Egyelőre további teszteknek vetik alá a módszert, hiszen sokakban felmerült a kérdés, mi van akkor, ha a vizsgálatok hamisan mutatják ki a betegség meglétét, és felesleges kezeléseknek teszik ki az embert. Igyekeznek a kutatók mielőbb biztos válaszokat találni és kifejleszteni egy megbízható rendszert, ami ma a mesterséges intelligencia korában cseppet sem lehetetlen küldetés. A sikeres felfedezés pedig emberek millióinak életét mentheti majd meg. 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32