fbpx

Az Alhambrában nem jártam – könyvajánló

Mikor kedvenc utazós bloggered - Gáspár Fanni - úgy dönt könyvbe foglalja élete legizgalmasabb, legvidámabb, és legmélyebb pillanatait, egyértelmű, hogy elsők között megveszed azt a bizonyos regényt. És milyen jól teszed!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Gáspár Fanni évekkel ezelőtt kezdett blogolásba, 15 tickets nevű oldalán. Számtalan ötletet, tippet adott már olvasóinak, mit nézzenek meg egy adott városban, vagy éppen, hol találják a legfinomabb reggelit. Én az instagramon keresztül leltem rá, és sokadik londoni utazásomhoz remekül jöttek bennfentes blogbejegyzései a brit főváros rejtett lehetőségeiről. Meg is említettem őt már néhány cikkemben, többek között például itt és itt.

Tavaly pedig a nagy karanténos időszakban Fanni úgy döntött, papír formát ad élményeinek, és megírta első saját könyvét Az Alhambrában nem jártam címmel.

A történet teljes mértékben valós, és 100 százalékig őszinte. Fanni egészen a gyerekkoráig nyúl vissza, és olyan történésekről, érzelmi hullámvasútakról számol be, mint az, hogy hogyan élte meg azt a pillanatot, amikor kiderült, valójában másik apukától származik, mint húga, Lilu. Vagy azt, hogyan lett először szerelmes és költözött egy másik országba, hogy a fiúval lehessen. De szó esik a könyvben abortuszról, cukorbetegségről és megannyi fontos, mély témáról, melyek Fannin túl megannyi fiatal és idősebb nő életét is befolyásolják. 

Mindezek mellett pedig természetesen minden fejezet egy külön színtér: Magyarországtól Londonon át, Ázsia számtalan pontjáig. Fanni ugyanis regényét az életében fontos szerepet betöltő országok és városok alapján osztotta fel, s ezek mindegyikéről megoszt egy-egy érdekességet is. Ezeken túl pedig minden területhez más-más élmények, vagy éppen személyes traumák kötik, melyek hozzájárulnak, hogy ez ne csak egy útikönyv legyen, hanem egy személyes utazás is. A főszereplő – ha szabad ezzel a kifejezéssel élnem – karakterfejlődését követhetjük nyomon a könyvben, de, hogy kicsit szebben fogalmazzak, Fanni felnőtté válása elevenedik meg az olvasó előtt. 

Kinek ajánlom? Mindenkinek, akit érdekel egy világ körüli történet. Mindenkinek, aki úgy érzi, egyedül van a problémáival. Ez a könyv bebizonyítja, hogy az élet egy örökös hullámvasút, de tényleg minden rosszban  van valami jó. 

Fanni könyvét itt tudjátok megrendelni. Ha pedig érdekelne a könyv mögött álló szerző, és egyben a regény főszereplője, Gáspár Fanni további gondolatai, akkor figyeld a magazint, mert hamarosan egy interjúval is jelentkezünk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32