fbpx

Anyukám császármorzsa receptje

A császármorzsa számomra az egyik olyan étel, amiből egy falat képes visszarepíteni a gyerekkoromba. Nem hiába fordultam Anyukámhoz a receptért. Ezt a fogást könnyű elkészíteni és nagyon finom, akár az ünnepi asztalra is kerülhet desszertként.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók 2 főre
  • 15 dkg búzadara
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej (növényi tejjel is tökéletes, én rizstejjel készítettem)
  • 2 evőkanál cukor 
  • 1 csipet só
  • olaj
  • lekvár vagy porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A búzadarát, a lisztet, a tejet, a cukrot és a sót egy tálban összekeverjük, majd állni hagyjuk legalább egy órára, de ha tehetjük, több órára is, hogy a dara jól megduzzadjon. Ezt követően válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját tegyük hozzá a tésztához, majd verjük fel a fehérjét, és azt is keverjük bele. Öntsük forró olajba a masszát, várjunk egy kicsit vele, hogy az alja megpiruljon. Aztán kezdjük el kevergetni, hogy jó morzsás legyen. Tálaljuk porcukorral vagy lekvárral. Ha nem főételként, hanem desszertként fogyasztjuk a császármorzsát, ennek a mennyiségnek a fele is elég. Jó étvágyat és nosztalgiázást hozzá! 

A kiemelt kép illusztráció.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek