fbpx

Évente közel 45 új dinoszaurusz fajt fedeznek fel a tudósok

Rohamosan fejlődik a technika, így a kutatók már sokkal több eszközzel rendelkeznek, amikkel az ásatások eredményeit vizsgálhatják. Ennek köszönhetően évente számtalan új fajt fedeznek fel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A National Geographic honlapján ledöbbenve olvastam a cikket, miszerint 2003 óta átlagosan minden évben több mint 45 új dinoszaurusz fajt fedeznek fel a tudósok. Teljes joggal állíthatjuk, hogy Ross a Jóbarátokból boldogabb lenne most, mint valaha, hiszen a paleontológia az aranykorát éli! 

A maryland-i egyetem professzora, Tom Holtz szerint, – aki minden eredményt számon tart – 2021-ben ez a szám eddig 42, de ki tudja még a következő két hétben mi történik! Holtz állítása szerint egyre több a paleontológus, így több szem többet lát alapon, sokkal nagyobb eredménnyel dolgoznak. Mivel nagyobb csapatok a világ számos pontján vizsgálódnak.

Ezen túl pedig a technika fejlődése is nagyban hozzájárul a kutatások kimeneteléhez. Nemcsak az új fajok felfedezésében nyújt segítséget, hanem a már ismert egyedekkel kapcsolatos további információk szerzésében is. Ma már sokkal többet megtudhatnak mind a pikkelyes bőrükről, mind az emésztő- és szaporodási traktusukról, a sejtszerkezetükről vagy a társadalmi megjelenésükről.

Az idei egyik legnagyobb felfedezés a különleges chile-i dinoszaurusz, ami 72 millió évvel ezelőtt élt az egykori Gondwana déli részén. Ez a példány azért számít egyedinek, mert a térségben korábban mindössze két páncélos dinoszauruszt találtak a tudósok. 

A jövőben, ha ilyen mértékben folytatódnak a felfedezések, akkor egészen új oldalát ismerhetjük meg az ember előtti életnek. 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32