fbpx

H. Fajth Evelin: A pokol édenkertje – könyvajánló

H. Fajth Evelin könyve, A pokol édenkertje nemrégiben jelent meg. A regény a történelmi-krimi szál mellett felhívja a figyelmet korunk egyik legnehezebben kezelhető betegségeire, a mentális zavarokra.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

fizetett partneri együttműködés

H. Fajth Evelin hétköznapokban a lányait neveli, szabadidejében blogot vezet Kotyogok néven, ahol az anyaságról, szülői létről ír, miközben pszichológiai témákat boncolgat, kreatív feladatokat készít a lányokkal, vagy épp interjúkat oszt meg az olvasókkal.

Evelint általános iskolás kora óta érdekli az írás. Eleinte versekkel, majd később novellákkal próbálkozott. Már gyerekkorában imádta a fantáziája nyújtotta menedéket, ahová könnyen visszavonulhatott, különleges lényekkel találkozhatott egy teljesen új világban, ami arra várt, hogy felfedezze. Majd a tanulmányait követően kezdett el szövegírással foglalkozni komolyabban. Először lánya születése után kezdett el blogot írni énidő gyanánt. A cikkei különböző hírportálokon történő kiemelése erősítette meg abban, hogy helye van ebben a közegben. Idén két novellaíró pályázatra is benyújtotta egy-egy írását, és mind a két esetben sikerrel járt. A Holdtitok című antológiában kapott helyet Evelin prózája, A titokzatos idegen, valamint A mazsolás kuglóf titka avagy Nagyitól szeretettel című antológiában pedig az Emlékfoszlányok a múltból novella, mindez az Élő irodalom – Élő könyv műhely jóvoltából.

Fotó: H. Fajth Evelin

Tavaly szembejött vele egy lehetőség, egy regényíró pályázat, amire jelentkezett. Ennek keretein belül regénye elnyerte a Trivium Egyesület – Hogyan írjunk regényt? kurzus oktatói bizalmát, és így jelenhetett meg nemrégiben A pokol édenkertje.

A történet két idősíkon játszódik: míg a jelenkorban egy sikeres írónő élete darabjaira hullik, amikor elveszíti férjét és kislányát egy balesetben, ő maga pedig deréktól lefelé lebénul, addig a korábbi, 1880-as évek végén játszódó történetben a korrupcióval és drogkereskedelemmel átitatott Magyarországra csöppenünk, ahol prostituáltakat gyilkolnak, és egy titokzatos vörös szelence nyomában loholnak főszereplőink. Míg a XIX. században Johanna, a tanácsadónő olyan kihívással néz szembe, mint elfogadtatni nőként magát a férfiakkal, addig Emma, a jelenkorban élő írónő saját belső démonaival viaskodik. A két szál összeér egy ponton, miközben a fordulatos, izgalmas regény számtalan kérdést feszeget: ki a valódi gyilkos? Túl lehet ép ésszel élni egy tragédiát? Mit rejt a vörös szelence, és miért éppen prostituáltak vére tapad hozzá? Hogy fonódik össze Emma és Johanna sorsa?

A könyv témáját egy olyan újságcikk ihlette, ami kiemelten foglalkozott a mentális betegségekkel. Evelin úgy érezte, erről a témáról bizony beszélni kell! Szerette volna felhívni az olvasók figyelmét ezekre a betegségekre, hiszen sokszor a beteg nincs tisztában a saját problémájával, vagy nem foglalkozik vele, a társadalom pedig sokszor megbélyegzi őket. Evelin szerint nekünk, családtagoknak, szomszédoknak, barátoknak az a feladatunk, hogy segítséget nyújtsunk nekik! Nem mehetünk el mellettük, legyen szó akár pánikbetegségről, tudathasadásról, hipochondriáról, paranoiáról, vagy bipoláris zavarról.

Fotó: H. Fajth Evelin

A könyv nem egy könnyed, nyári lektűr, így inkább azoknak ajánljuk, akik szeretik a fordulatokban gazdag, lebilincselő történeteket, és nem riadnak vissza némi kábítószerkereskedelemtől, korrupciótól, temérdek hazugság által kibogozásra váró szövevényes hálótól. Hol ér véget a történet, és hol kezdődik a valóság?

A pokol édenkertje című regény egy jó és rossz között húzódó keskeny határvonalon táncoló megvezetés, amely addig tart, amíg az utolsó titokról is lerántjuk a leplet. Az emberi lélek mélységein keresztül tárja elénk mindazt a valóságos koholmányt, amely az olvasóban mély nyomot hagy, és nem ereszti.

Elérhetőségek:

Honlap: https://hfajthevelin.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/hfajthevelin

Blog: https://kotyogok.blog.hu/

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32