fbpx

Karácsonyi és újévi koncertet adnak a Pannon Filharmonikusok Pécsen

Karácsony előtt a pécsi bazilikában a Savaria Barokk Zenekarral, az újévben pedig a város hangversenytermében Balog József zongoraművész közreműködésével lép fel a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) - közölte az együttes az MTI-vel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Közleményük szerint december 18-án a pécsi székesegyházban a karácsonyi ünnepi hangversenyen Esterházy Pál Harmonia Caelestis című darabjának részletei hangzanak el, de felcsendül Christoph Bernhard Fürchtet euch nicht című kantátája, előadják Delalande Karácsonyi szimfóniáit, Marais-tól A párizsi Szent Genovéva templom harangjait és Bach 58. kantátáját is meghallgathatja a közönség.    

 Az esten fellép Ducza Nóra szoprán, Jekl László basszus, a muzsikusokat pedig Németh Pál dirigálja.    

 Január 2-án a pécsi Kodály Központban mások mellett Strauss, Dvorák, Lutoslawsk és Bánfalvi Zoltán műveit keltik életre a muzsikusok Balog József Liszt- és Lajtha-díjas zongoraművész közreműködésével, Bogányi Tibor vezényletével.     

A Pannon Filharmonikusok ünnepi koncertjeiről bővebb tájékoztatás olvasható a zenekar honlapján, a pfz.hu-n.

Forrás: MTI

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32