fbpx

K&H: a mesterséges intelligencia a gazdaság láthatatlan motorjává válhat

A következő években a mesterséges intelligencia a gazdaság láthatatlan motorjává válhat, ám a magyar cégek ma még nem elég bátrak az új technológiák alkalmazásához - közölte a K&H kutatása eredményét az MTI-vel kedden.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A magyar vállalkozások 80-90 százaléka még hosszútávon sem számol a mesterséges intelligenciával (MI) üzleti sikerei érdekében, és kevesebb mint 15 százalékuk használt valamilyen MI-re épülő megoldást, noha az segíthetné versenyképességük és eredményességük növelését – írták.

2030-ig a mindennapi életben egyre több területen jelenik meg az MI, amely a gazdaság láthatatlan motorjává válhat, de Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint az előnyök kihasználásához a magyar cégeknek lényegesen “elszántabbnak, nyitottabbnak” kellene lenniük az új technológiai megoldások iránt. 

Az MI alkalmazása lehetővé teszi majd az emberek számára a kreatív, felszabadult munkavégzést, hiszen a repetitív műveletektől megszabadulhatnak – húzta alá. A szellemileg inspirálóbb, kielégítőbb munka mellett több szabadidőt is hozhat a robotizálás – tette hozzá. 

A következő évtized elejéig a mesterséges intelligencia a pénzügyi szektorban is elterjedhet, de olyan mindennapos területen is szerepet kaphat, mint az élő beszéd fordítása, továbbá szintlépést eredményezhet a gépek tanulásában, tanításában. 

A pénzintézet anyabankja, a KBC és a K&H is kínál már olyan befektetési alapot, amelynél az adatelemzést a mesterséges intelligencia végzi – jelezték.

Kapcsolódó cikkek