fbpx

A világ legszebb havas tájai

Nehéz elképzelni, hogy valahol most is csodás fehérség borítja a tájat, miközben itthon a napokban 13 fok is volt. Elhoztuk nektek a legszebb havas tájakat, amik segítenek kicsit ráhangolódni a tél szép arcára.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Antarktika

Bár a legtöbb esetben akkor hallunk róla, amikor a globális felmelegedésről és egyéb természeti katasztrófáról beszélünk. Azonban érdemes elmélázni azon, mennyire csodás helyszínről is beszélünk, amit bizony fontos lenne megmenteni az utókor számára is. A hó, a jég, a sziklák és a tenger birodalma, amely igazán különleges lakókat tart életben. Ilyen például a császárpingvin, különböző fóka és bálna fajok.

legszebb havas tájak
pexels.com
Svédország, Lappföld

Mégis milyen lenne az a táj, ahol maga a Télapó lakik? Még szép, hogy csodásan havas! Hatalmas hegyvonulat, rénszarvasok és persze a fennséges északi fény teszi az egyik legvarázslatosabb hellyé a világon.

legszebb havas tájak
unsplash.com
USA, Alaszka

Ha erre a tájra gondolunk, mindenkinek a zord telek jutnak az eszükbe, és nem is tévednek sokat. Azonban a csodás napfelkelték, vagy a meseszép Aurora borealis tündöklő fényjátéka igazi jutalom a csontfagyszató hidegért cserébe.

legszebb havas tájak
unsplash.com
Svájc, Luzern

Ez az aprócska kis tóparti település csodás ötvözete a kultúrának, a történelemnek és a gyönyörű tájaknak. Elmerenghetünk a svájci építészetben, miközben mesés havas, hegyi panoráma terül el a szemünk előtt.

legszebb havas tájak
unsplash.com
Új-Zéland, Ferenc József-gleccser

Az Új-Zéland déli szigetén található Ferenc József-gleccser (amit a helyiek Kā Roimata o Hine Hukatere néven emlegetnek) egy lélegzetelállító, 12 km hosszú gleccser, amely a Déli-Alpokból ereszkedik alá a völgyre. A környező falu szépsége miatt érdemes egy kis kitérőt tenni ott is.

legszebb havas tájak
unsplash.com

Kapcsolódó cikkek