fbpx

100%-ban zöldáramra állt át a Lidl

A Lidl Magyarország számára stratégiai jelentőségű a fenntartható működés, a minél hatékonyabb erőforrás-felhasználás. Klímavédelmi programjai újabb fontos intézkedéssel bővült: 2022 január 1-jétől teljes üzlethálózatában, logisztikai központjaiban és irodaházában 100%-ban megújuló erőforrásból származó áramot használ.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezenfelül tovább bővül a napelemmel ellátott áruházainak száma, ezáltal is csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A diszkontlánc elkötelezett amellett, hogy környezeti hatásait minimalizálja, ezért mind az infrastruktúra, mind az épületek és működési folyamatainak felelős kialakítása során kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra. Az ISO 50001 rendszer bevezetése óta a Lidl Magyarország számos intézkedést hajtott végre annak érdekében, hogy elsősorban az üzletek és berendezések villamosenergia-felhasználását mérsékelje. Az energiafogyasztás csökkentését célzó intézkedéseinek eredményeképpen 2018-2020 között kb. 4 000 háztartás éves fogyasztásának* megfelelő 9,1 millió kWh energiát takarított meg a vállalat, amely által 3 100 tonna CO2-kibocsátást előzött meg. A zöld áramra való átállással, a 2019-es fogyasztási adatokat alapul véve, további több mint 44 000 tonna CO2-kibocsátás (2019-es CO2 egyenértékkel számolva) megelőzése érhető el, ami közel 53 000 háztartás éves áramfogyasztásából* származó CO2-kibocsátásnak felel meg. (KSH 15.1.1.43. Villamosenergia-ellátás, 2020*).

Forrás: Lidl Magyarország

A diszkontlánc a zöld energiára történő átállásához olyan szolgáltatóval kötött szerződést, amely garantálja, hogy kizárólag nap-, szél- és vízerőművek által termelt és/vagy gyűjtött energiát biztosít számukra. Emellett további energiahatékonysági törekvése, hogy a külső forrásból származó energia mind nagyobb hányadát tudják kiváltani működésük során, ezért a vállalat fokozatosan bővíti napelemmel ellátott épületeinek számát is.

Vállalatunk számára alapvető szempont a klímavédelem és hogy a lehető legtöbb eszközzel, mérhető módon csökkentsük a környezetre gyakorolt hatásunkat. Ennek hatékony módja a megújuló energiaforrások használata. Túl azon, hogy 100%-ban zöldenergiát vásárlunk az áramszolgáltatótól, 2022 év végéig 28 áruházunkon fog napelem üzemelni” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A diszkontlánc szándékai szerint 2022-t követően is tovább bővíti napelemmel ellátott épületeinek számát, köztük a logisztikai központokat is szeretnék napelemes erőművekkel felszerelni. Az áruházak energiagazdálkodása mellett az üzletekben történő természetes hűtőközegek használata által folyamatosan azon dolgozik a vállalat, hogy csökkentse az üvegházhatású gázkibocsátást.

Forrás: Lidl Magyarország

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek