fbpx

Sajtos csirke, joghurtos céklás-almás salátával – recept

Az idei volt az első karácsony, amikor én raktam össze a menüt, ami nem kis kihívás volt. Egyszerre kellett megfelelnem a finnyás családomnak (bocsi), és annak az utópisztikus elképzelésemnek, hogy idén alig hízok az ünnepek alatt. Jöjjön a recept ehhez!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók:

1 kg filézett csirkemell

4 ek. zabliszt

3 gerezd fokhagyma

2 dl tejföl (de én zsírszegény joghurttal is csináltam már és úgy is finom volt)

20 dkg reszelt sajt ( ez lehet kemény, félkemény sajt, attól függ éppen diétázunk-e)

só, bors

Saláta:

30 dkg kockázott alma

30 dkg kockázott cékla

1 nagy doboz görög joghurt

Elkészítése:

Először kezdjük el előmelegíteni a sütőt 180 fokra, és olajozzuk ki vékonyan a tepsit, amiben a húst fogjuk sütni. Mossuk meg a csirkét, majd jól itassuk le róla a vizet. Egy külön tálba reszeljük vagy fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagyma gerezdeket és jól keverjük el a liszttel őket. A csirkemelleknek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk meg jól őket a lisztes keverékben, végül helyezzük el őket a tepsiben. Ezután jöhet rá a joghurt vagy tejföl (ebbe én még raktam egy kicsi fokhagymát, de ízlés kérdése) és a legtetejére a sajt. Helyezzük ezután a sütőben, és olyan egy óra alatt, amikor már aranybarna a sajt, készresül.

A saláta pofonegyszerű. Nagyjából 40 perc alatt megsütjük a céklát, majd felkockázzuk és összekeverjük az almával, joghurttal és tetszés szerinti mennyiségű sóval és már kész is. 

Ha kevésnek érezzük, főzhetünk ki hozzá egy kis bulgurt vagy barnarizst is.

Jó étvágyat!

A kép csak illusztráció

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör