fbpx

Szakmát váltanál? Várnak az online kurzusok!

Ma már számtalan platform létezik, ahol az otthonod kényelmében képezheted magad, többnyire a magad időbeosztásában. Mutatunk néhány olyan oldalt, ahol kedvedre válogathatsz az online kurzusok közül.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Skillshare, Udemy

Ez a két külföldi honlap talán a legnépszerűbb a digitális oktatói felületek között, és azért vettem egy kalap alá őket, mert nagyon hasonló elven működnek, csak a finanszírozási részük más. Rengeteg féle online kurzus közül választhatsz mindkettőn. Bármilyen területet vagy szakmát szeretnél kicsit jobban megismerni, arról szinte biztos, hogy találni fogsz anyagot, nagyrészt angol nyelven. A különbség a kettő között az, hogy a Skillshare-en havonta kell fizetni x összeget, aminek fejében bármelyik képzéshez hozzáférhetsz. Az Udemy-n viszont adott kurzus árát fizeted meg, melynektananyaga aztán örökre a tiéd. Mindkettőnek megvan a maga előnye,de  ha több dolog is érdekel, és időd is engedi akkor neked valószínűleg a Skillshare éri meg jobban. Viszont amennyiben most csak egy témakörre fókuszálnál, és nincs szükséged folyamatos tagságra, akkor inkább az Udemy-t válaszd, mert a Skillshare-t nem biztos, hogy kihasználnád.

Masterclass

A Mastreclasson világsztárok, közismert emberek tartják az online kurzusokat. Itt szintén van lehetőséged havi előfizetésre. Megtanulhatsz főzni például Gordon Ramsay-től, elleshetsz fotós technikákat magától Annie Leibovitz-tól, vagy belemerülhetsz a zeneírás rejtelmeibe Alicia Keys-szel. Ez adhat egy plusz motivációt az egész tanulási folyamatnak, hiszen ki ne akarna a példaképétől tanulni?!

Youtube

A Youtube nagy előnye az előzőekkel szemben, hogy ingyenes, és egyelőre, csak a reklámokon kell étverekednie magát az embernek. Ezzel szemben azonban kevésbé összeszedett is, hiszen itt nem egy kurzust követsz végig, amit előtte gondosan modulokra szedett valaki, hanem mindent magadtól kell megkeresned a videómegosztón. Ezt a lehetőséget azoknak ajánlom, akik nagyon konkrétan tudják mit keresnek. Hiszen tényleg mindenre van már egy hogyan csináld videó, de összességében picit több türelem és idő is kell hozzá, ha itt akarsz tanulni. Viszont ingyen hozzájutsz minden tudáshoz, ha kitartóan keresel.

The Bright Academy

Ez egy magyar online képzéseket nyújtó felület, amiről korábban mi is írtunk már. Náluk is konkrétan egy adott online kurzusra fizetsz be, mint az Udemyn, csak itt magyarul hallgathatod meg az előadásokat. Választhatsz egészen sok terület közül, a coach képzéstől a java programozásig egyre szélesebb a lista. Ráadásul elindították tavaly szeptemberben a DevAkadémia projektjüket is, aminek célja olyan szakmai tudás átadása, ami segít a webfejlesztésben, de nem igényel kódolást.

Google Digital Workshop

A Google oktatói felületén többnyire rövidebb online kurzusokat találunk, és itt némelyik időhöz is van kötve, ezáltal kicsit másképp működik mint a többi, külföldi példa. De ezeken túl vannak több modulból álló, akkreditált képzések is. Viszont hatalmas előnye, hogy ingyenes! És elsősorban olyan területekre fókuszál amik hozzájárulnak a vállalkozásépítéshez, az online tér megértésére alapozva. Többnyire saját termékeire fókuszálva teszi mindezt, segít például az Analytics vagy a Google Ads feltérképezésében, és megtanít mindezek használatára.

Egyéb opciók

Fontos leszögezni, hogy magyar tartalmakat is nagy számban találhatunk, a Bright Academyn túl megannyi képzés áll rendelkezésünkre, hiszen tényleg a digitális oktatás fénykorát éljük. Így egy gyors Google kereséssel te is megtalálhatod a számodra legszimpatikusabb iskolát, ha a felsoroltak nem nyertek meg. Továbbá érdemes rákeresni konkrét szakmákra is vagy olyan személyekre, akiket példaképnek tekintünk adott területen, mert egyre többen kezdenek bele online képzések oktatásába. Ha pedig a személyes jelenlét fontos neked, akkor szintén  érdemes utána nézni az általad tisztelt szakembereknek, mert rengetegen tartanak workshopokat is.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32