fbpx

Brunch ötletek otthonra

Vannak azok a lusta vasárnapok, amikor nincs kedvetek kimozdulni, de ettől még nem kell lemondanotok a bruncholás élményéről. Csináljatok otthon reggeli lakomát, mutatjuk miket készítsetek hozzá!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Smoothie tál a gyümölcsös élvezetért

A smoothie tálakban az a jó, hogy végtelen sok variációjuk lehett. Smoothie alapként használjunk banánt és növényi tejet, bármilyen más gyümölccsel kombinálva, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen túl híg a turmixunk, mert akkor elsüllyednek benne a feltétek. Ha megvan az alapunk, öntsük egy tálba és jöhet a legjobb rész, a díszítés! Sokan csíkokban teszik rá a toppingokat, egy vonalban mondjuk áfonyát, mellé egy vonalban chia magot, aztán kiwit, mellé magokat, goji bogyót akár, és végül meglocsolják mogyoróvajjal, akár juharsziruppal. Lényeg, hogy semmi ne szabjon határt a fantáziátoknak, bármilyen díszítés szuper lehet, minél színesebb, izgalmasabb egy smoothie tál, annál jobban fogjátok szeretni! Persze emellett az íze sem mindegy. Javasoljuk, hogy részesítsétek előnyben a hazai idény gyümölcsöket.

Avokádó toast füstölt lazaccal

Ha brunch-ról van szó, az egyik legnépszerűbb étel az avokádós pirítós. Ehhez fontos, hogy érett avokádód legyen, ezért érdemes pár nappal előbb beszerezni egyet és gyümölcsök között érlelni. A reggelinkhez pirítsunk néhány szelet kenyeret, majd az avokádóból kanalazzunk rá, és egy villa segítségével dolgozzuk szét a kenyéren. Szórjunk rá pici sót, borsot, fokhagymaport és a villánkkal ezeket is oszlassuk el. Ezután rakjunk minden toastra egy kis füstölt lazacot (ezt szeletelve lehet kapni a legtöbb élelmiszer üzletben). Díszítésként én megspékelném az egészet apró kígyóuborka kockákkal és megszórnám egy pici kaporral. Illetve ha nagyon extra reggelit szeretnétek, akkor kenyér helyett készítsétek elfriss croissant-tal!

Limonádé, mimóza és kávé

Egy igazi úri brunch-ról nem maradhat el a királyi ital sem! Kínáljunk mimózát, ami tartalmazza a reggelihez tökéletesen passzoló narancslevet, és egy kis pluszt is ad hozzá a jó hangulat kiegészítőjeként! Tölts pezsgős pohárba gyöngyöző bort (vagy pezsgőt), majd önts hozzá narancslevet egyharmad- kétharmad arányban, és díszítsd a poharat narancsszelettel.

Ha inkább víz alapú folyadékot kívántok délelőtt, akkor inkább készíts limonádét, ami lehet a klasszikus citromos változat, de megbolondíthatod akár grapefruittal is! Ha van friss mentád, azt se felejtsd ki belőle!

Nincs brunch egy jó fekete nélkül! Ma már könnyedén beszerezhető ehhez egy kézi tejhabverő, aminek segítségével isteni habos cappuccinót szolgálhatsz fel. Hintsd meg fahájjal és máris fennségesebbnek érzed majd! Javaslom azonban, hogy a mimózást és a kávét ne közvetlenül egymás után igyátok, inkább egyetek a kettő között, mert ezt a közvetlen kombinációt nem biztos, hogy megköszöni a gyomrotok.

Továbbá gasztronómia rovatunkban találtok még vegán palacsinta és rántotta receptet is, amik szintén tökéletesen szuperálnak egy brunch-on. Ezeket természetesen nem vegán változatban is szervírozhatjátok. Ha pedig mindezeket elkészítitek, olyan végeredmény lesz az asztalotokon, hogy mindenki hozzátok akar majd járni!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör