fbpx

Minden pozitív és negatív történés kell ahhoz, hogy azzá váljunk, akik ma vagyunk – Interjú Őszintén Szólva Zsófival

Zsófi Őszintén Szólva néven található meg a Youtube-on. 4 gyerek mellett nemrég találta meg a hivatását mentálhigiénés segítőként, ami még csak útjának kezdete. Újrakezdésekről és terveiről beszélgettünk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Miért indítottad el annak idején a Youtube csatornádat? Mesélnél erről egy kicsit? 

Otthon voltam az akkor három és fél éves kisfiammal és az egy éves kislányommal. Szükségem volt egy hobbira, és ezt találtam ki magamnak. Szerettem volna egy olyan közösséget is találni, akiket hasonló dolgok érdekelnek, mint engem.

Gondoltad volna, hogy ennyire kinövi majd magát? Mi volt vele a célod? 

Reménykedtem, hogy így lesz, de nem lett volna baj, ha nem így alakul. Ez az első pár évben csak hobbiként és feltöltésként szerepelt a napjaimban. Egy világként, ami csak az enyém volt.

őszintén szólva

Már 4 gyerkőc édesanyja vagy, hogyan tudsz mellettük mindenre időt szakítani? 

Az időmenedzsment nagyon fontos dolog, amit kisgyerekek mellett az ember kénytelen elsajátítani. Nincs olyan, hogy csak ülök és nem csinálok semmit. A napjaim szinte percre pontosan be vannak osztva. Az ember megtanul fontossági sorrendet felállítani a feladatai között, de az is igaz az én esetemben, hogy sosem voltam egy halogatós típus.

Mikor és hogyan jött az életedbe a mentálhigiéné, pszichológia és az ezzel kapcsolatos tanulmányok? 

Régóta érdekelt a téma, sokat olvastam ilyen jellegű könyveket. Tudtam, hogy négy kisgyerek mellett nem fogok tudni nyolc órás munkába visszamenni dolgozni. Ki kellett találnom valamit, ami érdekel, amit szívesen csinálnék. Elkezdtem magam képezni, és egyre jobban megtetszett ez a hivatás.

2022-től pedig mentálhigiénés segítőként dolgozol. Mik az eddigi tapasztalatok, visszajelzések? 

Segítő szakemberként dolgozni nagy felelősség, de nagyon magamra találtam ebben a hivatásban, igazán a helyemen érzem magam. Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam, ami igazán jól esik.

Hogyan jutottál arra, hogy ezzel szeretnél foglalkozni? Nem volt benned félsz? 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindig is tudtam. Sok mindent kipróbáltam, sok irányban próbálkoztam, míg megtaláltam a nekem megfelelőt. Nagyon kevesen születnek úgy, vagy tudják már korán, hogy mi a hivatásuk. De ilyenkor nem szabad elkeseredni és nem szabad feladni. Félni nem féltem, mert tudtam, ha kell, akkor újrakezdtem.

őszintén szólva

Mik voltak életed eddigi legmeghatározóbb állomásai? 

Amikor a férjemmel találkoztam, és amikor a gyerekeim megszülettek. Hiszem, hogy minden pozitív és negatív történés kell az életünkben, hogy azzá váljunk, akik ma vagyunk. Velem is történtek jó és rossz dolgok egyaránt. A kérdés az, hogy ezekkel mit kezdünk. 

Ahogy láthatjuk, megannyi fordulat és újrakezdés volt az eddigi életedben. Ha visszanézel, hogyan értékelnéd mindezt? És mik a terveid a jövőben? 

Nagyon szerencsésnek gondolom magam és próbálok a jó eseményekre koncentrálni. Szeretném elvégezni a pszichológia szakot, folyamatosan képezni magam, hogy olyan segítő szakember legyek, amilyet megálmodtam.

Mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele valami újba, vagy tervezik azt?

Soha nem késő elkezdeni. Tartsanak ki az álmaik mellett és ne adják fel az első nehézség láttán. Ne problémának lássák azokat, hanem kihívásnak. Én mindenkit csak biztatni tudok!

Zsófi tanácsadói oldala itt található.

Fotók Heringh Zsófia tulajdonai

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32