fbpx

Affirmáció, manifesztáció, és a vonzás törvénye: te miben hiszel?

Bizonyára sokaknak ismerősek már ezek a fogalmak, különösen a millenniál korosztály körében, de érdemes lehet tisztázni őket. Beszéljünk hát róla, mi az az affirmáció, hogyan manifesztálunk és miként befolyásolja életünket a vonzás törvénye!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Anno, 2006 környékén jelent meg a Titok című könyv, melyben a gondolataink teremtő erejéről olvashatunk különböző szakemberektől. A Titok hatalmas siker lett, és ezzel egyidőben egy lavinát indított el. Egyre többen kezdtek érdeklődni a spiritualitás dolgok iránt, egy jobb életminőség reményében. Ennek oka talán az is lehet, hogy a millennial korosztályból már lényegesen többen nyitottak az ilyesmire, és foglalkoznak igazán magukkal. Hozzátartozik ehhez, hogy jóval több lehetőség és eszköz áll rendelkezésükre, mint elődeiknek, és szélesebb körű forrásból tájékozódhatnak. Valamint a social media megjelenésével gyorsabban is jutnak el az információk hozzájuk.

Ma már millió és egy podcastet találunk, amiben az életüket jobbá tevő emberek esküsznek meditációra, a gondolatok hullámainak bevonzó erejére és a manifesztálás működésére. Ugyanennyi instagram és facebook oldal, vagy ma már akár tiktok profil foglalkozik affirmációkkal, pozitív gondolkodásmóddal és még sorolhatnánk. De mit is jelentenek ezek a szavak valójában?

 Affirmáció

Az affirmáció afféle pozitív megerősítés, amit mantrának is használhatunk például egy meditáció során. Ezek rövid és érthető pozitív mondatok egy adott témával kapcsolatban, amik segítenek, hogy a fókuszunkat áthelyezzük a negatív képekről a pozitívakra. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet egy negatív gondolatunk sem, hanem csupán egy mankót ad ahhoz, hogy kicsit emeljünk a hangulatunkon, vagy egy adott célra helyezzük a figyelmünket. Affirmációk lehetnek például az önszeretettel kapcsolatban a következők:

Szeretem magam. Fontos vagyok és értékes. Egész vagyok. Átjár a szeretet. 

Vagy a (leendő) munkánkkal kapcsolatban ezek:

A munkám kielégítő számomra. Szeretem azt, amivel foglalkozom. Nyitott vagyok minden lehetőségre, hogy megtaláljam álmaim munkáját.

Ezeket a mondatokat az ember néhányszor elmondja magában egy nap, úgy, hogy közben arra koncentrál, milyen érzés lehet az, ha mindezek a valóságot tükrözik. Persze ez nem azt jelenti, hogy semmit sem kell tennünk az életben, hogy elérjük céljainkat, csak ülni és affirmációkat mormogni. Az affirmációk csupán segítenek, hogy a tartalmukra fókuszáljunk.

Manifesztáció

Manifesztációnak hívjuk azt, amikor valami megvalósül az életünkben, amit gondolati síkon a magunkénak akartunk előtte. Ennek lényege, hogy elképzeljük, vizualizáljuk azt, amire vágyunk, és tényleg elhisszük, hogy megtörténhet. Az affirmációhoz hasonlóan ez sem úgy működik azonban, hogy az ember lánya egész nap otthon ül és semmi mást nem csinál, csak lótuszülésben elképzeli az életét, ami varázsütésre megvalósul. Viszont ha a fókuszunkat a céljainkra helyezzük és fejben elképzeljük azok megvalósulását, vagy álomtáblát is készítünk hozzájuk, az megerősíthet minket, és nyitottabbá, figyelmesebbé tehet minket olyan lehetőségekkel kapcsolatban, amiket máskülönben lehet, hogy figyelmen kívül hagynánk.

A vonzás törvénye

A vonzás törvénye, amiről a Titok című könyv is írt annak idején, azt az elvet veszi alapul, hogy a hasonló hasonlót vonz. Gondolati síkra helyezve ezt, az fog az életünkben manifesztálódni, amire a legnagyobb hittel gondolunk. Ilyen formán pedig a negatív gondolatok negatív eseményeket vonzanak, a pozitívak pedig pozitívakat. Sokak számára mindezek bizonyára nagyon elvontnak hatnak és hitetlenkedve olvassák majd.

Viszont gondoljunk bele azokba a napokba, amikor reggel rosszul ébredünk, mondjuk nem szólt az ébresztő óránk, vagy borzalmas időre keltünk. Elindulnak bennünk a negatív érzések, és sokszor ezek a napok végig hasonlóan alakulnak. Szitkozódva öltözködünk, aztán persze a buszt sem érjük el, vagy dugóba keveredünk, majd összeveszünk valakivel, magunkra öntjük a kávénkat és estére úgy érünk haza, mint aki megélt egy háborút. Biztosan neked is volt már hasonló nap az életedben. És talán nem hiszel az ilyesmiben, de érdemes elgondolkodni rajta, hogyan befolyásolja napjainkat mindaz, amit a fejünkben elképzelünk, ahogyan magunkra tekintünk, vagy az álmainkra és azok megvalósítására. 

Hiszen ha valamire úgy gondolunk, hogy nem fog sikerülni, mert kevesek vagyunk hozzá, azokat a dolgokat sokszor tényleg nem valósítjuk meg, mert megbénítanak félelmeink. Viszont ha tudatosan dolgozunk rajta, hogy elménkben a negatív gondolatok helyett megerősítések legyenek, az minden bizonnyal kihat az életünk minden szegmensére. Itt pedig belemehetnénk abba, hogy kinek miért élnek adott gondolatok a fejében, ami már egy összetettebb téma, és a pszichológia területére esik. Azonban senki nem is akarja azt állítani, hogy ez könnyű, vagy mindig sikerül, de tény, hogy agyhullámaink rezgése gondolataink által hatással van valamilyen szinten az életünk eseményeire.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32