fbpx

Az önkielégítés is út az önszeretethez

A szeretet alapszükséglet, enélkül nem tudunk egészségesen működni. Azonban legtöbbször a környezetünkben élőktől várjuk a szeretetet, a gondoskodást, miközben ezt először önmagunkban érdemes megtalálni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Amíg magadat nem szereted, másoktól sem várhatod el, hogy szeressenek!” – szokás mondani. De hogyan szerethetjük önmagunkat, és hogy jön ide a maszturbálás? Ebben a cikkben kiderül!

Az önszeretet nem egoizmus

Manapság sokat hallhatjuk, hogy az önmagát értékelő és szerető emberekre ráaggatják az egoista jelzőt, ami elég negatív tulajdonság. Sőt, egyre többen szeretnek dobálózni a nárcisztikus címkével is, ami egy kóros állapot és nem szabad összetéveszteni az egészséges önszeretettel! Az, hogy valaki szereti önmagát, törődik önmagával és bizonyos helyzetekben előrébb veszi a saját igényeit másokénál, az teljesen normális és egészséges!

Az önszeretet rengeteg formában megvalósulhat. Ugyanúgy önszeretet az, ha elégedett vagy magaddal, ha elvárod egy kapcsolatban, hogy tiszteljenek, vagy éppen, ha kiveszel egy nap szabadságot és csak magaddal foglalkozol. Egy kád forró fürdő, egy masszázs vagy az önkielégítés ugyanúgy az önszeretet részét képezik, hiszen ezek valamilyen formában kikapcsolnak, ellazítanak, örömet okoznak és közelebb hoznak önmagadhoz.

Ahhoz, hogy a párkapcsolatod kiegyensúlyozottan működjön mind a szexualitás, mid a kommunikáció és az együtt töltött idő terén, szükség van arra, hogy magadat is szeresd és elfogadd. Te szereted magadat eléggé?

Az önszeretet hiánya: így ismerd fel

Azt, ha valaki nem szereti kellőképpen önmagát, azt elsőre nehéz felismerni. Kapcsolatos lehet az önbizalomhiánnyal, vagy azzal ha túl szigorú vagy magadhoz, ha túl sokat vállalsz, ha nem tudsz nemet mondani, és köze van az önostorozáshoz is. Ezek mind az önszeretet hiányát jelezhetik. Ahogyan akkor is érinthet ez az állapot, ha úgy érzed nem úgy bánnak veled egy kapcsolatban, ahogyan azt te szeretnéd. Pedig legyen az baráti, rokoni vagy párkapcsolat, nem kell elviselned azt, ami nem esik jól, amiben nem érzed jól magad. Fontos, hogy felismerd, ha nem megfelelően bánnak veled, és húzd meg a határokat!

Az önszeretet hiánya összefügghet a nem megfelelő önismerettel is. Ha gyakran megijedsz egy váratlan helyzettől, ha félsz a változásoktól és úgy érzed nem jutsz egyről a kettőre, akkor ez állhat a háttérben. Lépd át a gátjaidat, és ragadd meg az új lehetőségeket. Ha például felkínálnak neked egy jobb állást, ne félj változtatni, hiszen azért jön veled szembe a lehetőség, mert képes vagy rá!

Hogyan szeresd jobban önmagad?

Fontos, hogy időt szánj magadra. Az önszeretetnek köszönhetően fejlődik az önbecsülésed és az életben is sokkal stabilabb leszel, valamint a felmerülő nehézségeket is könnyebben tudod kezelni. A következő tippek segíthetnek abban, hogy időt fordíts magadra, és tudatosan lépj az önszeretet útjára!

1. Értékeld önmagad

Az önszeretet önmagunk elfogadásával kezdődik. Ha nem vagy rendben magaddal, akkor először az elfogadáson célszerű dolgoznod. Egyáltalán ne érezd szégyennek, ha egyedül nem vagy képes a változás útjára lépni, hiszen erre vannak a szakemberek! Ne félj segítséget kérni, önmagunk elfogadása nem egyszerű folyamat! 

Annak érdekében, hogy értékelni és szeretni tudd azt, aki vagy, figyelj oda a mindennapi élethelyzetekre. Lásd meg, ha valamit jól csináltál, örülj a sikereidnek és ne szégyelld, ha büszkeséget érzel! Néha állj meg egy percre és engedd meg magadnak az örömöt, ne mindig az elvásárok járjanak a fejedben. 

Figyelj arra, hogy ne hasonlítgasd magad másokhoz! Manapság a közösségi média állandóan az arcunkba tolhatja a szép, gazdag, boldog embereket, és hajlamosak lehetünk a hasonlítgatásra, irigykedésre. Hidd el, ez nem visz előre az életben, és csak rossz hatással van az önbecsülésedre. Magadból hozd ki a maximumot és ne akarj másokra hasonlítani, vagy mások életét élni, hiszen akkor lehetsz igazán boldog, ha a saját utadat járod sikerrel!

2. Randizz magaddal

Mindenkinek szüksége van énidőre, még a legtársaságkedvelőbb személyeknek is! Ez persze mindenkinek mást jelent. Az énidő teljen mindig azzal, amit szeretsz csinálni és egy kicsit kikapcsol. Lehet ez csupán egy kád habfürdőzés vagy az arcápolási rutinod kimaxolása. Ezek segítenek abban, hogy gyorsan feltöltődj. De akár egész napokat vagy hétvégéket is szentelhetsz arra, hogy önmagaddal foglalkozz. Menj el fodrászhoz vagy masszőrhöz, ha téged ez kapcsol ki, vagy ha imádsz mozogni, akkor sportolj! Találd meg azt, ami a legjobban feltölt!

4. Szentelj időt az önkielégítésre

Fontos, hogy tudatosítsd magadban,  a maszturbálás nem egy szégyenteljes folyamat, hanem teljesen természetes és szükséges. Az önszeretet legegyértelműbb formája, hiszen célja, hogy örömet és gyönyört okozz saját magadnak. Emellett az önkielégítés segít abban, hogy jobban megismerd a tested, valamint, hogy megtapasztald mi okoz jó érzést számodra. Ezt hasznosítani tudod partnerrel való szeretkezés során is, emiatt sokkal tudatosabb lehet a jelenléted a szexualitás során.

A maszturbálás alatt rengeteg mindent érthetünk, akár egy 1-2 órás szeánszot is építhetsz köré. Egy szexi női fehérnemű viselése olyan, mintha kiöltöznél egy különleges alkalomra. Viseld otthon bátran saját magadnak is, és gyönyörködj a tükörképedben. Cirógasd a tested vagy gyakorold a különböző erotikus masszázsok érzéki fogásait. Nézz erotikus tartalmakat, ha a te fantáziádat ez indítja be, és ne félj megadni magadnak a szexuális gyönyört! Hidd el, az önkielégítésnek köszönhetően sokkal felszabadultabb leszel, hiszen szeretetben részesíted önmagad!

5. Tiszteld a tested

Végezetül pedig az önszeretet abban is megnyilvánulhat, hogy mennyire tiszteled a tested. Törekedj az egészséges táplálkozásra, de ne vonj meg magadtól mindent, amit szeretsz. Figyeld a tested jelzéseit, járj szűrésekre és a mentális egészségedet se hanyagold el. Találd meg azt a mozgásformát, amit igazán szeretsz, és ne szégyenlősködj, viselj olyan ruhákat, amiben magabiztosan érzed magad! 

Az önbizalomhiány és az önszeretet elhanyagolása hatással van minden emberi kapcsolatunkra, befolyásolja a döntéseinket és szorongást, stresszt eredményez. Elengedhetetlen tehát, hogy törődjünk önmagunkkal és fejlesszük az önbecsülésünket. Tanuld meg tisztelni, szeretni és elfogadni önmagad!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32