fbpx
Mivel ünnepelhetnénk a Valentin-napot ha nem olyan híres szerelmes párokkal, akik még a történelemkönyvekbe is bekerültek. Nézzük, kiknek szerelmét nem hagyhattuk ki.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Antonius és Kleopátra

Filmek, könyvek és egyéb művek tömkelege szól ennek a nem mindennapi párosnak a szerelméről. Háború, szerelem és ármánykodás: minden adott egy romantikus sztorihoz, azonban ezt az élet írta, bár tény, hogy idővel kicsit ki lett színezve. Kleopátra hatalmát nagyrészben Cézárnak köszönhette, akinek gyereket is szült. Majd később, amikor Antonius hadvezér a hatalma megerősítése céljából Egyiptomba látogatott, szikra lobbant köztük. A férfi annak ellenére vette feleségül Kleopátrát, hogy már volt neje Rómában. A tragikus vég egy vesztes csata után érte őket Görögországban, ahol öngyilkosok lettek. Egyesek szerint Antonius Kleopátra halálhíre miatt dobta el az életét, pedig a nő ekkor még élt, azonban három nappal később követte szerelmét. A teljes igazságot sose tudjuk meg, de szerelmük története már évszázadok óta tart minket izgalomban. 

szerelmespár
XV. Lajos és Madame Pompadour

Az 1700-as években járunk, ahol egy álarcos bálon Jeanne Antoinette Poisson megpillantotta XV. Lajos királyt, és innentől szerelmük nem ismert akadályt. Megkapta a Pompadour márkinője címet, és pár hét alatt a király ágyasa lett. Madame Pompadour nem csak egy egyszerű szerető volt: komoly befolyása volt az udvarban, akit nemcsak a király és a pompa, hanem a művészetek és a társadalmi feszültségek kezelése is érdekelt, sőt még volt is hozzá érzéke. Bár testi kapcsolat nem tartott sokáig, nagyjából 5 év és jó pár vetélés után véget ért. Mégis XV Lajos és Madame Pompadour igazi szövetségesei és legjobb barátai maradtak egymásnak. Egészen a márkinő 42 éves korában bekövetkezett halálig: a palotában hunyhatta le örökre a szemeit, ami csak a királyi család tagjainak adatott meg addig.

szerelmespár
Sissi és Ferenc József

Szerelmük már nagyon korán elkezdődött, Sissi mindössze 16 éves volt, amikor Ferenc József eljegyezte őt. Bár nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, a császár ugyanis sokszor menekült más nőkhöz, Sissi pedig szenvedett a rideg bécsi udvarban, és hangulatingadozással is küzdött. A kezdeti lángolás ugyan alábbhagyott, de 40 évig voltak egymás bizalmasai. Egyes történetek szerint pedig a császár még a halálos ágyán is Sissiről beszélt.

szerelmespár
Anton Pavlovics Csehov és Olga Knyipper Csehov

Bár házasságuk nem volt hosszú, de annál szenvedélyesebb. A kor közkedvelt színésznője később a híres író számos darabjában is szerepelt. A röpke hat év alatt, amit együtt töltöttek, sokszor kényszerültek nagy távolságra egymástól munka és Csehov betegsége miatt. Azonban a fennmaradt levelezésük alapján egy igazán nagy szerelem bontakozott ki. A történetnek viszont egy nem túl szép és máig ködös része, hogy valószínüleg Olga egy másik férfi gyermekével volt állapotos, majd vetélt el. A házaspár mindezek ellenére kitartott egymás mellett és a férfi haláláig együtt maradtak.

szerelmespár
Edward herceg és Wallis Simpson

A 20. század egyik legellentmondásosabb és legnagyobb port kavaró szerelme az övék. Ebben az időben nem nézték jó szemmel a válást, így az idősebb, elvált amerikai asszony és Edward szerelme egyből halálra volt ítélve. Amikor Edward 1936-ban trónra léphetett volna, helyette  inkább a szerelmet választotta és lemondott a koronáról. Bár sok kérdéses megmozdulás és cselekedet köthető hozzájuk, életük végéig kitartottak a másik mellett.

szerelmespár

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32