fbpx

Spirituális vezetőink: Sadhguru 

Sadhguru, azaz civil nevén Jagadish Vasudev indiai guru immáron 40 éve oktat jógát, és munkálkodik a spiritualitás jegyében. Hazájában több kitüntetést is elnyert a társadalmi jóléthez való hozzájárulásáért.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Jagadish Vasudev 1957-ben született, Indiában. Először 13 évesen gyakorolta a jógát, ekkor még azonban nem spirituális indíttatásból. Fiatal felnőttként először egy baromfi farmon dolgozott, amit maga épített fel. Később ezt kiadta bérleménybe, és egy évet utazással töltött. Első jógaóráját 1983-ban tartotta Mysore-ban, majd egyre többet oktatott szerte Karnataka és Hyderabad területén. A farmból befolyó összegből tartotta fenn magát, így amit az óráiért kapott, azt jótékony célokra költötte.

Felnőtt évei során utazásai és a jóga révén egyre közelebb került a spiritualitáshoz. 1992-ben létrehozta Isha nevű alapítványát Coimbatore városában. Ez lett a hivatalos platformja oktatási és spirituális céljainak. A mai napig ő a feje a szervezetnek, ami többnyire önkéntesek segítségével működik, és nagyrészt jóga programokat kínál. Jagadish ennélfogva már 40 éve tanít jógát, és vezeti be tanítványait egy lassabb, élhetőbb életmódba a spiritualitáson keresztül. 

A Sadhguru nevet a közösségért tett munkájáért kapta. Ez a szó – másképpen Satguru – valójában három külön szó együtteséből áll össze. A Sat igazságot jelent, a Gu sötétséget, míg a Ru fényt, együttesen pedig annyit tesz: az igaz guru. Jagadish a későbbiekben számtalan könyvet írt spirituális témakörökben. Kora ellenére pedig szinte minden mai social média platformon megtalálható. Tanait követhetjük Youtube-on, de akár Tiktokon is. Élete során több kitüntetésben is részesült, az egyik legjelentősebb indiaiként tartják számon.

Ha téged is érdekel Sadhguru munkássága, ezen az oldalon tájékozhatsz még bővebben róla.

Spirituális vezetőink első részét itt olvashatjátok.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32