fbpx

Hóvirág lelőhelyek Magyarországon

Február végén, március elején nyílik a hóvirág, ünnepeld te is vele az új évszak érkezését. Magyarország számos hellyel dicsekedhet, ahol fehérlik a tavasz hírnöke, ezek közül mutatunk be párat.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Fontos tudni, hogy a hóvirág védett növény, szigorúan tilos letépni, egyetlen szál leszakítását is magas pénzbírsággal büntetik.

Alcsúti Arborétum

Fejér megyében, a Vág völgyében fekszik ez az arborétum. 1952 óta védett területnek számít, azóta gazdag gyűjteménye minden évszakban sok ritkaságot kínál. Tavasszal nemcsak a 7 híres hóvirág típust találhatjuk meg itt, hanem téltemetőket, hunyorokat és krókuszokat is megcsodálhatunk. Ezt követik a nárciszok és a tulipánok, júniusban pedig a szentjánosbogarak rajzásáról híres a táj, érdemes ekkor is idelátogatni.

Nagy – sziget, Abony

Szintén fejér megyében, tavasz elején szemet kápráztató mennyiségű hóvirágban gyönyörködhetünk az adonyi Nagy-szigeten. De nemcsak a hóvirág csodája miatt érdemes ideutazni. Ez a fővárostól nem messze található sziget különleges pihenőhelyekkel, jellegzetes, sűrű növényzettel, a Duna társaságával és az Adonyi-horgásztó adta lehetőségekkel vár mindenkit, aki szeretne kicsit kikapcsolódni.

Lébényi tölgyerdő

Lébény határában található a Töllősi-erdő, ami az egyik leghíresebb hóviráglelőhely. Az erdő maga a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén fekszik. Tölgyfákkal szegélyezett, különleges túraösvényekkel várja az odalátogatókat. Sőt, Győr sincs messze, így akár városnézéssel is összeköthetjük a hóvirág vadászatot.

A Pogány-folyó völgye 

Kisberény egy Somogy dombjai között található falu, Balatonboglárhoz nagyon közel fekszik. Ezen a tájon a Pogány-folyó völgye kápráztat el minket és a Kisberényt körülvevő erdőket hóvirágokkal egészen a tavasz elejéig. A virágok megcsodálása után pedig merészkedjetek fel a falut körbeölelő dombokra is, mert csodás panoráma vár benneteket a csúcsain.

Vas megye

Vas megyében több lehetőségünk is van. Ott van a Vasvár falu mellett található Hollósi-erdő a Csörnöc patak közelében, ahol rengeteg hóvirág, sőt még tőzike is előbújik a tavaszt ünnepelve. Érdemes ellátogatni a Kámoni Arborétumba is Szombathelyen, ami több mint 150 éves múlttal rendelkezik. Valamint ne hagyjátok ki a Sárvári Arborétumot sem, ami szintén otthont ad a gyönyörű hóvirágoknak.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32