fbpx
Nincs otthon élesztőd, és időd sincs órákat várni? Akkor ezt a farsangi fánk receptet neked találták ki!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók (6 db fánkhoz)

30 dkg liszt

2 ek cukor (vagy valamilyen édesítő)

1 csipet só

egy citrom reszelt héja

1 csomag sütőpor

1 db nagyobb tojás

150 g tejföl vagy natúr joghurt

Tálaláshoz házi lekvár

Elkészítés

Vegyünk egy tálat és a száraz hozzávalókat keverjük össze benne. Ezt követően reszeljük bele a citrom héját, majd adjuk hozzá a  tojást és a tejfölt és  jól gyúrjuk össze, hogy homogén tésztát kapjunk. Ezután nyújtsuk ki, majd egy belisztezett pohár segítségével szaggassunk fánk alakú formákat belőle. Bő olajban süssük ki a kis fánkokat, de legyünk figyelmesek, mert hamar oda kaphatnak. Még melegen szórjuk meg őket porcukorral, majd finom házi lekvárral tálaljuk!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek