fbpx

Olcsó repülőutak: Torino, Olaszország

Vége a télnek és ezt egy utazással ünnepelnétek meg? Akkor irány Torino! Fedezzétek fel a környező hegyvidéket, a rejtett kis vízeséseket, tavakat, vagy akár az egyiptomi múzeumot.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Márciusban igen olcsón repülhetünk az észak-olasz városba, ráadásul ez a hely azon kevesek közé tartozik, amik esetében kihasználhatjuk a hosszú hétvége adta lehetőséget, és még a gatyánk se megy rá. Ha március 15-én indulunk, és 22-én jövünk vissza, akkor a jelenlegi állás szerint a repülőjegyet megússzuk 5758 Ft/fő alap áron. Ehhez hozzá adhatjuk a priority lehetőséget, és még akkor is 20 ezer körül jövünk ki/ fő. Szóval pakoljuk a bőröndöt és induljunk útnak!

Mit érdemes megnézni Torinóban?

Piazza Castello

Torino óvárosának központjában található a Castello tér, két impozáns barokk épületével, a Palazzo Reale-val és a Palazzo Madama-mal. Előbbi a királyi palota, utóbbi pedig Napóleon egyik rezidenciája volt. Mindkettőt érdemes megcsodálni kívül és belül isl. És ha már erre járunk, pihenjünk meg a főtéren egy olasz cappuccino társaságában, majd andalogjunk kicsit a hangulatos utcácskákban.

Parco del Valentino

A Po folyó partján elterülő hatalmas parkba mindenképpen látogassatok el! A zöld növényekben gazdag terület két monumentális épületnek is otthont ad. Egyik a Castello Valentino, másik pedig a Borgo Medievale, így olyan, mintha két kastélypark összefonódása lenne a Parco del Valentino. Ráadásul egy botanikus kert is tartozik hozzá, ezzel kapcsolatos múzeummal párban, ezért itt akár egy teljes napot is eltölthetünk.

Museo Egizio

Széleskörű egyiptomi kiállítással vár minden látogatót a Museo Egizio. A tárlatok közel 4000 év történelmét ölelik fel. Láthatunk kézműves tárgyakat, múmiákat, szarkofágokat, és még sok minden mást, ami az ókori kultúra része volt. Ha egy kicsit is érdekel titeket az egyiptomi történelem, akkor ezt a múzeumot ne hagyjátok ki!

Mit érdemes megnézni Torino környékén?

Laghi di Avigliana

Mindössze ¾ óra autóútra található Torinótól az Avigliana tó, amit körben hegyek és dombok szegélyeznek. Igazán festői látványt nyújt ez a térség bármely évszakban járunk itt. Márciusban már ébred a természet, de a hegycsúcsokon talán még havat is láthatunk. A környék kiváló kirándulásra, de egy piknikre is.

Saraceni Bay

Ha szeretnétek látni a tengert, Torinóból az sem lehetetlen! Igaz, két órát kell autózni hozzá, de ez talán még egy vállalható táv. Ha útnak indulunk, vegyük célba a Saraceni Bay-t, ami egy gyönyörű, sziklás tengerpart, csodás kilátással a végtelen kékségre.

Lago della Tina és Laiu dr’a cöicia

Szintén nagyjából két óra autóútra van Torinótól ez a két kis természeti csoda. Mindkét hely egy-egy tengerszemhez hasonló apró tavacskát és vízesést rejt. Nyáron ezekben fürdeni is lehet, ám egy tavaszi séta alkalmával is megcsodálhatjuk őket. 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban