fbpx

Vészhelyzet Ukrajnában – azonnali segítségnyújtásra van szükség

Újrakezdődött a kelet-ukrajnai konfliktus, a gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben! Az UNICEF munkájának megszervezéséhez Rád is szükség van.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szomszédos országban jelenleg 7,5 millió gyerek van veszélyben. A 8 éve tartó konfliktus okán mindeddig 1,6 millió ember kényszerült elhagyni otthonát, több tízezer civil szerzett súlyos sérüléseket vagy veszítette életét. Az összecsapások eszkalálódásával a menekültek száma és a vészhelyzeti segítségre szorulók aránya is jelentősen megnövekedhet. Az UNICEF a most kirobbantott háború során is a helyszínen fog segíteni: támogatják az egészségügyi szolgáltatásokat, az élelmezést, a tiszta vízhez való hozzáférést, az immunizációt, az oktatást, a gyermekek és családjaik védelmét.

A munkájuk megszervezéséhez Rád is szükségük van!

Segíts adománnyal, hogy mielőbb:

  • Egészségügyi csapatokat mozgósíthassanak elsősegélynyújtás céljából; ehhez orvosi eszközöket, gyógyszereket, kötszereket szerezhessenek be.
  • Élelmet, tiszta vizet és ruházatot juttathassanak el a háborús területen lévő gyermekeknek és családjaiknak.
  • Sátrakat, matracokat és takarókat biztosíthassanak a fedél nélkül maradt, óvóhelyre kényszerült gyerekeknek.

A gyerekek épsége és egészsége a tét!

A szolgáltatások és az infrastruktúra hiánya miatt egyre több gyermek nem jut hozzá az alapvető védőoltásokhoz, így 2021 decemberében a járványos gyermekbénulás ismét felütötte a fejét Ukrajnában. Egy olyan betegség, amelyet a világon Afganisztánon és Pakisztánon kívül már mindenhol sikerült megszüntetni az immunizációs programok segítségével. Az UNICEF célja, hogy támogassa a gyerekek biztonságát és egészségét, a háborús konfliktusok közepette is.

Segíts te is, hogy az UNICEF védelemben és biztonságban tudhassa az ukrán gyermekeket! A legkisebb adomány is számít, hogy a helyszínen cselekedhessenek értük.

További információt és az adományozás lehetőségeit itt találod.

Szöveg és képek forrása: UNICEF Magyarország

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés