fbpx

Wéber Anikó: A Platánsor rejtélye – könyvajánló

Megérkezett Wéber Anikó legújabb ifjúsági regénye az Abszolút Könyvek sorozatban, mely egy lebilincselő detektívregény a Cseresznyeliget titka című kötet főszereplőivel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

 Wéber Anikó nyomozós regénye önálló kötetként is megállja a helyét, de a klasszikus lányregényt modern elemekkel ötvöző Cseresznyeliget titka olvasóinak is sok meglepetést tartogat. Az új kötet cselekménye nem épül szorosan a Cseresznyeliget titkára, és mivel a fontos pontokat Kitti összefoglalja egy levélben a most megjelent kötet elején, így önállóan is olvasható.

Kitti ismét Cseresznyeligeten tölti a nyarat – pontosabban a szomszédos Királyföldön, a Park Szállóban. Szerencsére két barátja, Bianka és Barnabás is itt nyaralnak nagyapjuk gyönyörű, ódon házában. Ha pedig ők hárman együtt vannak, akkor biztos nem csak unalmas strandra járás lesz a program! A Platánsoron egy rejtély tartja lázban a hangulatos villákban élőket: valaki elárulja a környéket szerető lakókat, és a régi házak veszélybe kerülnek. Kittiék a tettes nyomába szegődnek, kutatásukat régi tárgyak és titkos üzenetek segítik. Mindent megtesznek azért, hogy Királyföld megőrizhesse régi szépségét, megmentsék a csodálatos ódon házakat – de vajon jól rakják össze a nyomokból a kirakós darabkáit? A krimit idéző regényben mindenki gyanús a szállodatulajdonostól a személyzeten át az idős szállóvendég-házaspárig. Senki sem az, akinek elsőre látszik, a cselekményvezetés az utolsó pillanatig izgalmas fordulatokat tartogat.

A levél- illetve a fejlődésregény elemeit is felvonultató kötetben Wéber Anikó rengeteg empátiával, finoman ábrázolja a kamaszkor kezdetének apróbb-nagyobb küzdelmeit. Királyföldön barangolva az írónő a szórakoztatás mellett észrevétlenül vezeti be olvasóit az építészeti stílusokba, mesél a műemlékvédelem fontosságáról, és arról, hogy mindenkinek érdemes lenne megismernie szűkebb lakóhelyének történetét.

Az írónő egy korábbi interjújában elárulta: “Regényem főszereplője, Kitti nagyon sok mindenben hasonlít rám. Mondhatni, ő az első olyan karakter, akit részben magamról mintáztam. Én is sokat álmodoztam gyerekként és kamaszként, sőt még ma is álmodozó felnőttnek tartom magam. Azt hiszem, akinek élénk a képzelete, mindenben és mindenhol varázslatot, titkot és mesét lát”

Az új regény színhelye Rákosliget után most Mátyásföldre kalauzolja az olvasót.

9-12 éveseknek

Beleolvasó a könyvbe: /cikkek/weber-aniko-a-platansor-rejtelye-beleolvaso-abszolut-konyv-nyomozas

Wéber Anikó 1988-ban született Tatabányán, pedagógus, újság- és gyerekkönyvíró. Magyar- és filozófiatanár szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi karán, majd egy budapesti általános iskolában dolgozott pedagógusként. Később újságíróként kezdett dolgozni. 2016-ban megjelent első könyve, Az osztály vesztese az iskolai zaklatás témáját dolgozza fel, majd szintén ezt a kérdéskört járja körbe az El fogsz tűnni és Zuhanórepülés című regényei, melyek minden gyereket érintő nehézségekre irányítja a fókuszt. Kisebb gyerekeknek szól Ragacs, a hős kismacska című könyve, Marci-sorozata pedig az olvasás tanulásában segíti az általános iskolásokat, de történelmi időutazós regényei, mint Hanga régi karácsonyai és Luca és Máté régi körhintája, is népszerűek.

Wéber Anikó olvasótalálkozókat, osztályoknak rendhagyó irodalomórákat szervez, rendszeresen tartja a kapcsolatot olvasóival az Instagram és Facebook oldalain is.

Interjú Wéber Anikóval: https://www.pagony.hu/cikkek/weber-aniko-iro

https://www.pagony.hu/aniko-weber

 A könyv bemutatója 2022. március 17-én, csütörtökön délután 17 órakor lesz a Pagony Facebook oldalán. Az élő eseményen bemutatkozik a könyv, az eseményig egy izgalmas kvízzel készülhetnek majd az érdeklődők, és a könyvbemutató során Wéber Anikót is kérdezhetik majd.

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/692193395480887/

Forrás: Pagony könyvesbolt

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32