fbpx

Közös családi program lehet az új, fővárosi miniszobrok felkutatása 

Hat újabb miniszoborral gazdagodott Budapest; az alkotások gyerekek számára is látványos és izgalmas módon azt a kérdést járják körül, hogyan hatott a járványidőszak a kapcsolatainkra, digitalizálva a szociális életünk olyan aspektusait is, mint a törődés, a figyelem, a gondoskodás.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Plank Antal által a Telekom kezdeményezésére készített szobrok nem csak a velünk történtek feldolgozását segítik, de egyúttal elismerését is jelentik a családok erőfeszítéseinek a pandémia időszakában. 

Budapest sajátosságai a legváratlanabb helyeken felbukkanó, gyakran a jelenre reflektáló miniszobrok. A hat legújabb alkotást a Datalyze Research kutatása ihlette, amely arra a kérdésre kereste a választ, melyek azok a változások a családok életében, amelyek a járványidőszakot követően is tartósan velünk maradnak. 

Plank Antal miniszobrai nem csak művészeti, hanem szociális értelemben is a frissen átélt valósághoz kapcsolódnak, így segíthetnek abban, hogy egy hétvégi családi séta keretében beszélgessünk a gyerekekkel a közös tapasztalatainkról. A 3D nyomtatással készült színes miniszobrok plasztikus módon mutatják meg, milyen megoldásaink születtek a járványhelyzet kihívásaira és maradtak velünk azóta is.

A Városligetben, a Belvárosban és a Fény utcai piacnál található szobrok rámutatnak arra, hogy már nemcsak a fiatal generáció használja rendeltetésszerűen az okoseszközöket és az internetet; hogy mennyire fontos eszköze az okostelefon vagy a tablet a világ felfedezésének a gyerekek számára, vagy milyen hatékonyan támogatja online jelenlét, hogy az apák folyamatos résztvevői lehessenek a család életének. És persze arra is, hogy a családok fenntartható működésének elengedhetetlen elemévé vált a digitalizáció, és azokkal a digitális készségekkel együtt, amelyeket sokszor a fiatalabbak segítettek elsajátítani az idősebbeknek.

Plank Antal, 2012-ben szobrász szakon diplomázott művész szobraival sokfelé lehet találkozni Budapesten – talán a legnépszerűbb közülük az Újhegyi sétány apró rézcsilléje, vagy a megújult Széll Kálmán tér virágágyásainak peremén üldögélő verebek és csigák sora. 

A hat újabb alkotás március 31-ig látható Budapest említett közterein. A szobrok talapzatán olvasható QR kódok egy microsite-ra  mutatnak, melyen a szobrokok a valós térbeli élmény érzetét keltő 3D galéria formájában a fenti határidőt követően is elérhetőek lesznek. Az online tárlat a Családi összedolgozás 2.0 – amikor jó szokásunkká vált a digitalizáció címet viseli.

Forrás: Telekom

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32