fbpx

Zabtej készítése házilag

Ha te is a növényi italokat preferálod, és szívesen kipróbálnád a házi készítésű verziójukat, akkor a zabtejet ajánlom. Olcsó, könnyen elkészíthető, és egyből fogyasztható! Sőt, akár még hulladékmentesen is kivitelezhető.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Zabtej recept

Hozzávalók (körülbelül 0,5 liter zabtejhez)

  • 50 gramm vagy 1/2 csésze finomszemű zab (igény szerint lehet gluténmentes)
  • 700 ml vagy 3 csésze víz
  • 1/2 teáskanál fahéj vagy vanília aroma (vagy mindkettő)
  • ¼  teáskanál só
  • 2 teáskanál méz vagy juharszirup

Elkészítés

Tegyük az összes hozzávalót egy edénybe, és aprító- vagy turmixgéppel pépesítsük 1 percig. Szűrjük le a kapott eredményt kétszer, két fém szűrővel, úgy, hogy egymás fölé helyezzük a szűrőket. Az edényünkbe így már a kész növényi tej fog csorogni, a szűrőben pedig pépes állagú zab marad. Érdemes utóbbit nem kidobni, hanem például chiapudingba, palacsintatésztába vagy akár zabkeksz tésztájába keverni. A kész zabtejet tegyük hűtőbe, és fogyasszuk el 3-5 napon belül. Természetesen a továbbiakban tetszés szerint kísérletezhetünk az általunk kívánt íz érdekében. Viszont arra ne számítsunk, hogy teljesen ugyanolyan végeredményt kapunk, mintha a bolt polcairól vennénk le a dobozos növényi tejet.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör