fbpx

Olcsó repülőutak: Göteborg, Svédország

Ha utazásról van szó, valószínűleg nem Göteborg az első számú célpont, ami eszébe jut az embernek, pedig Svédország félmilliós lakosságot számláló nagyvárosában csak úgy pezseg az élet, és még a repjegyek ára is baráti!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Göteborg Svédország egyik fontos tengeri kikötővárosa, ami híres még holland ihletésű kanálisairól és hosszú, lombos fákkal tarkított sugárútjairól, melyek közül leghíresebb az Avenyn. Ezeken túl pedig számos egyéb kulturális és gasztronómiai érdekesség otthona, amit most hazánkból is egészen olcsón elérhetünk. Az egyik fapados járattal ugyanis aktuálisan, ha április másodikára váltunk jegyet, akkor mindössze 1900 forintért landolhatunk a svéd városban, és április 7-én szintén ugyanennyiért térhetünk haza. Ezek természetesen csak a legalapabb, egy hátizsákos, helyjegy nélküli árak, de pár napra talán nem is kell ennél több!

Miért érdemes Göteborgba látogatni?

A víz városa

Ugyan hivatalosan nem nevezik a víz városának, mégis megannyi pontján találkozhatunk ezzel az elemmel. Izgalmas tengerpartokon sétálgathatunk, és kisebb nagyobb szigetekre látogathatunk el, mint például a Saltholmen környéke, ahol egy igazi svéd élményben lehet részünk. Érdemes ezeken a helyeken beülni egy étterembe, ha friss tengeri herkentyűkre vágyunk! Továbbáott van még a Göta alv folyó, amely kettészeli a várost, és kisebb nagyobb elágazásaival hangulatos kanálisokkal ajándékozza meg azt. Ezek mentén andalogni a naplementében egy igazán romantikus élmény, ráadásul a nevezetességek egy része is itt található, mint például a City Museum vagy a Stora nevű főszínház.

Természet a város közepén

Nem is gondolnánk mennyire összemosódhat a természet a városi élettel, amire Göteborg az egyik legjobb példa. A Slottsskogen egy hatalmas park a város déli részén, tele tavakkal, növényekkel, egy állatkerttel, és másik oldalán a terjedelmes botanikus kerttel, ami összességében már egy teljes napi programot nyújt mindenféle természeti csodával. Muszáj megemlítenem még  Trädgårdsföreningen-t, ami szintén egy nagy kiterjedésű, hosszan elnyúló park a Göta alv folyó egyik elágazása mentén. Itt található többek között a Pálmaház is, amiben egzotikus növényeket csodálhatunk meg. És amúgy is, lépten-nyomon valamiféle zöldbe, parkba ütközünk, ha ebben a csodás városkában sétálunk, ezért is érdemes áprilisban érkezni, mikor már zöldellni kezd a természet!

Izgalmas programok Göteborgban

Ha nyitottak vagytok a múzeumokra, akkor javaslom a Volvo Museumot, ahol a nevéből adódóan az autó márka történelmét, és egyben száz éves valós modelleket csodálhatunk meg életnagyságban. Ha pedig titeket is lenyűgöznek a dinoszauruszok, akkor irány a Natural History Museum! És ha mindez nem lett volna elég, akkor Göteborg egyik legnagyobb szenzációját se hagyjátok ki, az Universeumo-t! Itt a tropicároumtól kezdve a világűr csodáit bemutató interaktív kiállítótereken át tényleg mindent megtalálunk, amiből az univerzumunk felépül.

Gasztronómia

A svédek híresek a számunkra viccesen hangzó fika életstílusról, ami annyit jelent, hogy minden napnak része kell, hogy legyen egy kis (kávé)szünet, amikor kikapcsolunk, szocializálódunk, és egy forró fekete mellett picit letesszük a lantot. Éppen ezért jobbnál-jobb kávézókkal találkozunk a belvárosban, amik közül mi az Alkemistent ajánljuk, ahol az isteni kávé mellett még vegán fogásokat is találhatunk.

Azonban a pihenéshez nemcsak a jó kávé szolgál megfelelő kísérőként, hanem a megannyi helyi kézműves sör is. Ezen a téren érdemes kipróbálni a Brewers Beer bar-t, ahol sörkóstolón is részt vehetünk.

Tengerparti városként pedig Göteborgban mindenképpen térjünk be egy tenger gyümölcseit kínáló étterembe. Ilyen példáula Fiskbar 17, ahol kipróbálhatjuk többek között az osztrigát is!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban