fbpx

5 szakrális hely Magyarországon

Megkérdeztünk titeket, hogy milyen, a természettel kapcsolatos témákról olvasnátok szívesen. Az egyik legnépszerűbb ötlet, a szakrális helyek voltak, amelyek a mi kíváncsiságunkat is felkeltették.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bükkszentkereszti Boldogasszonykő

Bükkszentkereszt önmagában is nagyszerű kirándulóhely, ha pedig valami misztikusra is vágyunk, akkor ne hagyjuk ki a Boldogasszony követ. A legenda úgy tartja, hogy Mária Jézus halála után világgá ment és ezen a kövön is megpihent. A kő pedig megpuhult alatta, így kapta az érdekes formáját. Gyógyító erejére úgy jöttek rá, hogy a búcsúba tartó hívők megpihentek rajta és feltűnően gyorsan kaptak újra erőre. Maga a Boldogasszony kifejezés onnan jön, hogy több meddő vagy gyermekáldásra váró nő lett várandós, miután érintkezett a kővel. Állítólag nem csak ez az egy csodatevő kő található a környéken, és a fák is különleges erővel bírnak.

szakrális

Káli kőtenger

Szentbékkálla közelében található a Káli kőtenger, amely nemcsak, hogy látványos, de a Szent György-vonalak metszésében található. A Föld mágnesességéhez kapcsolódó vonalak behálózzák a Földet, és ahol többszörösen keresztezik egymást, azoknak a metszeteknek szakrális jelentőséget is tulajdonítanak. Itt koncentrálódnak az energiák. Ez a hely igazi feltöltődéssel szolgál, miközben megmagyarázhatatlan erőforrásokkal bír és nyugalmat áraszt.

Zalaszántó, sztúpa

Ezt a különleges épületet még 1993-ban, maga a Dalai Láma avatta fel. Bár belülről nem látogatható, de mégis kiemelt hely, mivel a történelmi Buddha néhány maradványát is elhelyezték itt. Az egész környék igaz békességet sugároz, ami jó táptalaj a lelki feltöltődéshez, attól függetlenül, hogy ki miben hisz.

Ferenczy-szikla, Dobogókő

Sokak szerint itt található a Föld szívcsakrája (már aki hisz ebben), ami feltölti energiával az ott tartózkodókat. Attila hun vezér legféltettebb területe volt ez a Kárpát-medencében, amellyel már az ősök is tisztában voltak a legendák szerint. Akik gyógyulásra, feltöltődésre vágynak, szívesen keresik fel ezt a helyet, de már a látvány miatt is érdemes ide ellátogatni.

Zamárdi, Szamárkő

Az érdekes sziklatömböt Zamárdi nyugati végén, a Kiserdő dombhajlatai között találjuk meg. A legenda szerint a gyermek Jézus erre járt Józseffel és Máriával, a szamaruk pedig oda kapott a sziklán növő fűcsomóhoz, innen ered a neve. A sziklán látható két nyom pedig Jézus lábnyoma és az állat pata nyoma. Természetesen ez csak a legenda része. Évezredekkel ezelőtt egy ismeretlen nép termékenységi varázslatot mutatott be ezen a helyen, amelyről számos régészeti lelet  fennmaradt. Később is szívesen legeltették erre az állataikat a helyiek a bőséges növekedés érdekében, és napjainkban is szívesen látogatják ezt a helyet.

szakrális

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32