fbpx

Vaníliás – goji bogyós – magvas granola készítése házilag

Az üzletek polcai előtt állva megállapíthatjuk, hogy az igazán minőségi granolák kis mennyiségben és relatíve magas áron mozognak. Hoztunk ma ezért egy receptet, hogyan készíthetjük el a saját granolánkat otthon, kevesebb pénzből
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A jó minőségű granolák ára egyébként jogosan annyi, amennyi, hiszen gondoljunk bele, hogy a magvak például szintén nem olcsók, és erre még rájönnek a különböző gyártási folyamatok költségei. A saját magunk által elkészített változatban az a jó, hogy bárhogyan variálhatjuk, és jóval nagyobb mennyiséget tudunk kihozni ugyanannyi pénzből, mint a vásárolt verziók. Továbbá sok hozzávaló, ami az elkészítéséhez szükséges, már alapból megtalálható a háztartásunkban.

Hozzávalók (kb 500 g granolához)

2 bögre zabpehely (egész szemek, nem a finom szemű)

1 bögre magmix (lehet diákcsemege is)

3-4 evőkanál kókusz chips

3 evőkanál lenmag

1 bögre natúr kukoricapehely 

½ bögre szárított goji bogyó

3 evőkanál mogyoróvaj

1 teáskanál vanília aroma

3 evőkanál növényi olaj

2 evőkanál agave szirup vagy juharszirup, esetleg méz

3 teáskanál fahéj

½ teáskanál só

Elkészítés:

Vegyünk elő egy nagy tálat és öntsük bele a zabpelyhet, a magmixet, a kókusz chipset, és a lenmagot, majd jó alaposan keverjük össze! Ekkor még a kukoricapehely és a goji bogyó nem kerül bele!

Ezután vegyünk elő egy kisebb edényt és ebben dolgozzuk össze a mogyoróvajat, a vanília aromát, a növényi olajat az édesítőszerünket, valamint a sót és a fahéjat. Ha sikerült nagyjából homogén állagot elérnünk, akkor adjuk hozzá a nagy tálba öntött alapanyagokhoz és ezzel együtt is alaposan keverjük át az egészet, hogy mindenhova jusson a nedves hozzávalókból.

Ha ezzel megvagyunk, melegítsük elő a sütőt 150 fokra és a granolánkat terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Amint felmelegedett a sütő, helyezzük bele a tepsit és 25-30 percig süssük az egyveleget úgy, hogy nagyjából 10 percenként átkeverjük az egészet, hogy mindenhol megpiruljon. 

Amikor úgy látjuk aranybarnára sült mindenhol, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, keverjük hozzá a goji bogyót és a kezünkkel törjük bele a kukoricapelyhet, ezután áttehetjük tároló edénybe vagy befőttes üvegbe, de azonnal fogyaszthatjuk is! Nagyjából két-három hétig őrzi meg a minőségét.

Pro tipp: bátran variálgassuk az összetevőket, lehet csak egy fajta mag benne, vagy a sütés előtt törhetünk bele egy kis étcsokit ami a hűlés alatt majd szépen rádermed! A kreativitásunkon múlik milyenre készítjük!

További reggeli recepteket itt találtok.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör